29/5/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο συνέδριο CYPNAVAL 2013 29/05/2013

Κυρίες και κύριοι,

Είναι με μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να χαιρετήσω το συνέδριο σας. Σας συγχαίρω ταυτόχρονα για τη διοργάνωση του εξειδικευμένου αυτού συνεδρίου, μοναδικού στο είδος του, το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας και άμυνας του τόπου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνικών Διευθετήσεων για παροχή διευκολύνσεων μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας 29/05/2013

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ισπανία υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία Τεχνικών Διευθετήσεων για παροχή διευκολύνσεων στην Κυβέρνηση της Ισπανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 29/05/2013


Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την πώληση τουρκοκυπριακής γης σε Ελληνοκύπριο, την αλλαγή των συντελεστών και στη συνέχεια την πώληση της στην ΑΤΗΚ, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του Κουμμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας 29/05/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας – Μοραβίας (Τσεχία) κ. Vojtech Filip.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μπρατισλάβα συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη 29/05/2013


O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Σλοβακία επισκέφθηκε την Κυπριακή Πρεσβεία στη Μπρατισλάβα έπειτα από πρόσκληση του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριου Κουντουρίδη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Διεξήχθη επιτυχώς η επιτελική άσκηση του Υπουργείου Άμυνας «ΑΘΗΝΑ 2013»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Διεξήχθη επιτυχώς η επιτελική άσκηση
του Υπουργείου Άμυνας «ΑΘΗΝΑ 2013»

Πυρκαγιά στην περιοχή Ασπρογιάς, στην Πάφο



Τρίτη, 28/5/2013

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα γύρω στις 12.15 μ.μ. σε περιοχή κοντά στην Ασπρογιά στην Πάφο τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.35 μ.μ., αφού έκαψε 40 τετραγωνικά μέτρα με αποκαλάμες και άγρια βλάστηση. Η πυρκαγιά απείλησε το κρατικό δάσος της περιοχής.

Ανακοίνωση Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης



Τρίτη, 28/5/2013
Κατόπιν πληροφοριών της Αστυνομίας Κύπρου και της Πολιτικής Άμυνας, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τις απογευματινές ώρες σήμερα δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε σεισμική δόνηση από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ



Τρίτη, 28/5/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου, στο Δουβλίνο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ανακοίνωση τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια



Ανακοίνωση τέως Προέδρου της Δημοκρατίας  Δημήτρη  Χριστόφια

Ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας μου απέστειλε το έγγραφο Ντάουνερ (Συγκλήσεις 2008-2012) με την παράκληση να του υποβάλω τις παρατηρήσεις μου ως διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς κατά την εν λόγω περίοδο.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 29/05/2013 09:56


1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε την Τρίτη ότι ο όποιος νέος κύκλος συνομιλιών στο Κυπριακό δεν θα αρχίσει από το σημείο τερματισμού τους, το 2012, ξεκαθαρίζοντας στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ πως οι όποιες προτάσεις της ε/κ πλευράς, που απορρίπτονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, δεν τον δεσμεύουν.