9/1/13

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τους ημικρατικούς οργανισμούς 09/01/2013

Οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να διαφυλαχθούν, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να πει αν έχει αλλάξει η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Στεφάνου είπε: «Έχει αλλάξει κανενός η στάση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις; Έχω την εντύπωση ότι οι πολιτικές δυνάμεις λένε, μαζί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί θα πρέπει να διαφυλαχθούν».

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών 09/01/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη και τον κ. Κυριάκο Κυριάκου του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την Οικονομία 09/01/2013

Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται την Κύπρο και την οικονομία της με επιχειρήματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για την κυπριακή οικονομία.

Εντοπισμός επικίνδυνων προϊόντων στην κοινοτική αγορά 09/01/2013

Α. Μηχανήματα

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (Rapex) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα ακόλουθα προϊόντα τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας όσον αφορά τα μηχανήματα.

Καταδίκη εταιρείας για παράβαση της νομοθεσίας για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης 09/01/2013


Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη εταιρείας που παρέβηκε τις διατάξεις των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμων του 2002 έως 2009.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ελιόμυλου-αλευρόμυλου, στην κοινότητα Λυθροδόντα 09/01/2013

Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση που μου διαβίβασε εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα ο Πρόεδρός του κ. Λάμπρος Λουκά για να εγκαινιάσω τον ανακαινισμένο παραδοσιακό ελιόμυλο – αλευρόμυλο της κοινότητας.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων 09/01/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με τοποθετήσεις για το προσχέδιο ψηφίσματος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ 09/01/2013

Τη συνολική εκτίμηση για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Κυβέρνηση θα την κάνει όταν επίσημα υιοθετηθεί το σχετικό ψήφισμα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 09/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανασκαφές στη θέση Αγία Βαρβάρα - Ασπρόκρεμνος, 2012 09/01/2013

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τη λήξη των ανασκαφών του 2012 στη θέση Αγία Βαρβάρα - Ασπρόκρεμνος που χρονολογείται στην 9η χιλιετία π.Χ. Οι έρευνες διεξάγονται υπό τη διεύθυνση της δρος Carole MacCartney εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Cornell University και το University of Toronto.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Βέρνη 09/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα μεταβεί στη Βέρνη στις 11 Ιανουαρίου όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Η κα Μαρκουλλή την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον ομόλογο της Υπουργό Εξωτερικών της Συνομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας κ. Didier Burkhalter.