16/9/13

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με την Επίτροπο Νομοθεσίας και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χωρισμένων Γυναικών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα συνάντηση με την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λήδα Κουρσουμπά και αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χωρισμένων Γυναικών κατά την οποία συζητήθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ομάδας.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στη Ρώμη για επίσημη επίσκεψη


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του κ. Mario Mauro.
Οι δυο Υπουργοί θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Έναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς 2013 με θέμα: «Ανα-κυκλώνοντας την Κληρονομιά»

H επίσημη έναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς 2013 με θέμα: «Ανα-κυκλώνοντας την Κληρονομιά» θα πραγματοποιηθεί στις Πλάτρες, στις 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Forest Park», στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Υπάτου Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ζαμβίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Υπάτου Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ζαμβίας, με έδρα τη Ρώμη, κ. Frank Mutubila. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Mutubila μετέφερε τους εγκάρδιους και αδελφικούς χαιρετισμούς του Πρόεδρου κ. Michael Chilufya Sata και του λαού της Ζαμβίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, με έδρα τη Ρώμη, κ. Kim Chun Guk. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο νέος Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπό την ηγεσία του Kim Jong Un η Κορέα διατηρεί την πολιτική της σταθερότητα και όλος ο κορεατικός λαός είναι σίγουρος ότι θα έρθει ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Ύπατου Αρμοστή της Παπούα Νέας Γουινέας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Υπάτου Αρμοστή της Παπούα Νέας Γουινέας, με έδρα το Λονδίνο, κας Winnie Anna Kiap.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η κα Kiap αναφέρθηκε σε δυο νεαρούς Κύπριους που στη δεκαετία του 1950 εγκαταστάθηκαν στην Παπούα Νέα Γουινέα και έφτιαξαν μεγάλες εμπορικές αυτοκρατορίες που συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική οικονομία της χώρας

Τελετή διαβεβαίωσης νέου Μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Κατερίνας Σταματίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στο Άτυπο Συμβούλιο Μεταφορών στη Λιθουανία

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος βρίσκεται σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου συμμετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο Μεταφορών. Οι εργασίες του Συμβουλίου περιστρέφονται κυρίως γύρω από την εξέταση της Πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σε σχέση με την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (SES II+). Σε παρέμβασή του ο κ. Υπουργός τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών στις ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές μεταβολές και δεδομένης της σημασίας του θέματος

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.