8/7/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 08/07/2012

 

 

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είτε κλείνει τα αφτιά για να μην ακούει είτε δεν θέλει να ακούσει τι λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την κυπριακή οικονομία, περιλαμβανομένου και του κ. Μπαρόζο.

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στο Λονδίνο 08/07/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 6:30 μ.μ.

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Για μια ακόμη χρονιά η κυπριακή παροικία στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του 1974.

Έχουν περάσει κιόλας 38 χρόνια από τότε που η πατρίδα μας ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη που ποτέ πριν στην ιστορία της δεν είχε γνωρίσει. Έναν εφιάλτη που μας βασανίζει ακόμη και σήμερα. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι μνήμες γίνονται πιο έντονες, επιστρέφουν σαν ερινύες και μας στοιχειώνουν. Μας στοιχειώνουν γιατί δεν έχει καταλαγιάσει ο πόθος για επιστροφή, γιατί η πατρίδα μας δεν βρήκε ακόμη δικαίωση. Οι μνήμες μας κουβαλούν την οργή και την αγανάκτηση μαζί με τον πόθο και την ελπίδα. Οργή για εκείνους που βύθισαν τον τόπο στον όλεθρο και την καταστροφή, που γέμισαν την πατρίδα μας με χιλιάδες μαυροφορεμένες μάνες, πρόσφυγες, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους και πεσόντες. Ελπίδα για την επανένωση του τόπου και του λαού μας, για ένα μέλλον ειρηνικό.

Ο Υπουργός Άμυνας στο ΚΕΝ Λεμεσού για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2012Β’ ΕΣΣΟ 08/07/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λεμεσού, με την ευκαιρία της κατάταξης των οπλιτών της 2012 Β’ ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε στις 5 Ιουλίου και ολοκληρώνεται αύριο 9 Ιουλίου.


Πρόποση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο δείπνο που παρέθεσε στο πλαίσιο της Συνάντησης των Προέδρων της COSAC, στο Κυπριακό Οινομουσείο Ερήμης 08/07/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.


Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζω στην Κύπρο και στην πρώτη Συνάντηση που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας. Είναι ακόμη ιδιαίτερη η χαρά μου που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Συνάντησης των Προέδρων της COSAC. Γνωρίζω το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείτε στο πλαίσιο τόσο της Συνάντησης των Προέδρων όσο και της ολομέλειας της Διάσκεψης της COSAC, για το οποίο και σας συγχαίρω.


Επιμνημόσυνος λόγος του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη στο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Αθανάση Χριστοφόρου Γεωργίου, στην Αμαργέτη 08/07/2012

Το σημερινό μνημόσυνο φέρνει πίσω στη μνήμη μας τη μεγάλη προδοσία σε βάρος της Κύπρου και του λαού μας από τη Χούντα των Αθηνών και από τα εδώ ανδρείκελα της. Διαπράττοντας το έγκλημα κατά του λαού της Κύπρου στις 15 του Ιούλη του 1974 οι πραξικοπηματίες εξυπηρέτησαν ξένα κέντρα και άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες στον Τούρκο εισβολέα και την κατοχή της μισής μας πατρίδας για 38 τώρα χρόνια. Κανένας από εμάς δεν δικαιούται να ξεχάσει ποιοι έφταιξαν για το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη Κυπριακή ιστορία. Ένα έγκλημα που οι συνέπειες και οι πληγές του ακόμη αιμορραγούν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για επούλωση τους με ορατούς πλέον τους κινδύνους ακόμη μεγαλύτερου κακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην 8η Κοινοτική Πολιτιστική Βραδιά Κελλακίου 08/07/2012

Η Τουρκία είναι αυτή που διακόπτει τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού καθοδηγώντας τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και όχι η πλευρά μας, είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και υπογράμμισε ότι ο κ. Έρογλου έχει γίνει «ειδικός στη διαστρέβλωση και στο ψέμα», επισημαίνοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη για συνέχιση των συνομιλιών.

Επιμνημόσυνος λόγος της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο μνημόσυνο του Αντώνη Χαραλάμπους, ενός εκ των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό 08/07/2012

Μνημόσυνα όπως το σημερινό μάς γυρίζουν πίσω στα τραγικά γεγονότα εκείνου του θλιβερού πρωινού της 11ης Ιουλίου 2011. Τότε που χάθηκαν για πάντα δεκατρείς ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και η ζωή του άτυχου νεαρού εθνοφρουρού μας Αντώνη Χαραλάμπους. Είναι δύσκολο τόσο συναισθηματικά, όσο και ψυχικά να μετρήσουμε τον πόνο, τη λύπη και την πίκρα της οικογένειας του άτυχου Αντώνη, ο οποίος χάθηκε στο απόγειο της νιότης του.