6/3/13

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 06/03/2013


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, η συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε διμερή θέματα, το Κυπριακό, η υποβολή αίτησης για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, καθώς και η επισκόπηση της τρέχουσας κρίσης χρέους στην ευρωζώνη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου και ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας Ι. Κασουλίδη μετά τη συνάντησή τους

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας. Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω εδώ, στην πρωτεύουσα την Ελλάδος, στην πρωτεύουσα του ελληνισμού, στην Αθήνα, το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πολύ αγαπητό φίλο μου από τα παλιά, Γιαννάκη Κασουλίδη, τον οποίο συγχαίρω και του εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή του, προς όφελος της Κύπρου και του ελληνισμού γενικότερα.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Η ανάγκη για συνεχή βελτίωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη, μέσα από μια παράλληλη και συντονισμένη προσπάθεια εξορθολογισμού των αμυντικών προϋπολογισμών.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους όλων των Αγροτικών Οργανώσεων

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ και παρακάθισε σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Βερολίνο 06/03/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Υπουργείου και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, είχε σήμερα στο Βερολίνο σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τους κύριους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Η Κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, αντιθέτως αναγνωρίζει τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των στιγμών. Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι υπό τις περιστάσεις η αποστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή υπήρξε επιτυχής.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης διόρισε σήμερα τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία κ. Ανδρέα Πενταρά ως πολιτικό προϊστάμενο της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής τραπεζών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, επικεφαλής τραπεζών. Μεταξύ άλλων ήταν ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με το Υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής τραπεζών 06/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, επικεφαλής τραπεζών. Μεταξύ άλλων ήταν ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας κ. Ανδρέας Φιλίππου, ο Ανώτερος Α’ Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών στο Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων 06/03/2013

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων.

Καλωσορίζοντας τον κ. Υπουργό, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος κ. Νίκος Ιακώβου του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του Τμήματος

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Άνδρες - Γυναίκες: Εργάζονται το ίδιο. Αμείβονται το ίδιο;» 06/03/2013

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας (8η Μαρτίου), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με τη στήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών - Επαγγελματιών συνδιοργανώνουν το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στο Mall of Cyprus εκδήλωση για την ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών με τίτλο «Άνδρες - Γυναίκες: Εργάζονται το ίδιο. Αμείβονται το ίδιο;»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η οικονομική κρίση δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για λήψη αποφάσεων στο Κυπριακό

Συμφωνούμε με την άποψη που εξέφρασε ο κ. Νταβούτογλου, ότι πρέπει να ληφθούν ‘στρατηγικές, ηθικές και ρεαλιστικές’ αποφάσεις, αλλά αυτό δεν αφορά την ελληνοκυπριακή πλευρά, υπογράμμισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Στυλιανίδης. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις και τις αντιδράσεις της τουρκικής ηγεσίας.

Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα κουρέματος καταθέσεων, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα κουρέματος καταθέσεων, τονίζει ο Κυβερνητικός ΕκπρόσωποςΔεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα κουρέματος καταθέσεων, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Στυλιανίδης. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους χθες, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, καθώς και στα ζητήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του κουρέματος των καταθέσεων. Αναφερόμενος στο Eurogroup, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών είχε μια δύσκολη αποστολή, αλλά υπό τις περιστάσεις τα αποτελέσματα ήταν καλά.

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 06/03/2013

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 06/03/2013

1. Κλιμάκιο της Τρόικας αποτελούμενο από υψηλόβαθμους αξιωματούχους αρχίζει σήμερα τις επαφές του στη Λευκωσία. Μεταξύ άλλων το κλιμάκιο θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Διοικητή της Κεντρικής τράπεζας και άλλους παράγοντες. Στόχος είναι η οριστικοποίηση του μνημονίου έως το τέλος Μαρτίου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 05/03/2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης προέβη σήμερα το μεσημέρι σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είπε:

Δήλωση του Eurogroup για την Κύπρο 05/03/2013


Το Eurogroup καλωσόρισε τον νέο Κύπριο Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και τις πληροφορίες που παρείχε για την κατάσταση στην Κύπρο μετά τις προεδρικές εκλογές και για τις πολιτικές προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Οι πρώτες ανταλλαγές με τη νέα κυπριακή κυβέρνηση ήταν χρήσιμες. Τώρα που η νέα κυβέρνηση στην Κύπρο πήρε τη θέση της, το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι η δυνατότητα σύντομης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για Μνημόνιο Συναντίληψης μπορεί να επιτευχθεί.