29/1/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου σε εκδήλωση στη μνήμη του Hakki Alpagut, στη Λεμεσό 29/01/2013

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τον χαμό του φίλου μας του Hakki. Πριν δύο χρόνια , σαν σήμερα, μαζεύτηκαν στη Μόρφου εκατοντάδες Κύπριοι για να πουν αντίο στον φίλο, τον αδελφό, τον ανιδιοτελή δάσκαλο της επαναπροσέγγισης.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου 29/01/2013

Το νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εφημερίδες της Τρίτης


29 Ιανουαρίου. 2013
Η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία των τριών βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας με θέμα το Κυπριακό, ήταν το κύριο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα. Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης θέμα με εκβιασμό επιχειρηματιών από ανθρώπους του υποκόσμου, την αύξηση των καταθέσεων των ξένων στην Κύπρο το 2012, τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι υπάρχουν χρήματα για τις ανάγκες του κράτους μέχρι τον Απρίλιο, και το άγριο φονικό με θύμα 25χρονο αλλοδαπό στην παλιά Λευκωσία.

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετέχει στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας 29/01/2013

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες της πρώτης συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας» με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη Διάσκεψη συμμετέχει διευρυμένη αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρό της Χρήστο Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τα Μέλη της Επιτροπής κ.κ. Σταύρο Ευαγόρου, Πάμπο Παπαγεωργίου, Νίκο Νικολαΐδη και Γιώργο Περδίκη.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για οικονομικά ζητήματα 29/01/2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα το απόγευμα σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 29/01/2013

Στην ψεσινή συζήτηση για το Κυπριακό λέχθηκαν διάφορα πράγματα που αφορούν στις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Υπουργός Εξωτερικών πήρε μέρος στη Σύνοδο ΕΕ-Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής 29/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Σύνοδο ΕΕ-Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής η οποία διεξήχθη στο Σαντιάγο της Χιλής στις 26-27 Ιανουαρίου 2013. Η δρ Μαρκουλλή συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών καθώς και στις εργασίες της Συνόδου σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Επιστολή του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις άδικες κατηγορίες κατά της Κύπρου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 29/01/2013

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιστολή με την οποία αντικρούει τις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες κατά της Κύπρου, ως δήθεν φορολογικού παραδείσου και χώρας ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Επαφές Κυπρίων Βουλευτών στις Βρυξέλλες για ενημέρωση αξιωματούχων και Βουλευτών εθνικών κοινοβουλίων για τα μέτρα της Κύπρου για καταπολέμηση στου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 29/01/2013

Αποστολή της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας», με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 28 έως 30 Ιανουαρίου.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τη Γιορτή των Γραμμάτων - 30 Ιανουαρίου 29/01/2013

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί
Τιµούµε και γιορτάζουµε σήµερα την Ηµέρα των Γραµµάτων και στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, το Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και τον Μέγα Βασίλειο, οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                                                                                                               29.01.13

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
                                                                                  ΗΜΕΡ.: 29.01.13

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 29/01/2013

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 29/01/2013
1. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η δεύτερη  τηλεμαχία των τριών βασικών διεκδικητών της Προεδρίας, με θέμα το Κυπριακό. Ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στήριξε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ένα σχέδιο όμοιο με το σχέδιο Ανάν, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι η μέχρι τώρα πολιτική μας στο Κυπριακό έχει χρεοκοπήσει.