9/7/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων 09/07/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Ανεμά και το μέλος της κα Αλεξάνδρα Σκαλφά.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στη Συντονιστική Συνάντηση για τον εθελοντισμό 09/07/2013

Θέλω, πρώτα, να σας συγχαρώ για την πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια που καταβάλλετε όλοι εσείς για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν τόση ανάγκη, ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας, η συνεισφορά του Εθελοντικού Κινήματος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στη στήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, είναι ανεκτίμητη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τ. Μητσόπουλου σε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής, χθες 09/07/2013

Αισθάνομαι την ανάγκη πριν από οτιδήποτε άλλο να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς το Σωματείο «Ομάδα Εθελοντών Σιάς» και τον Πολιτιστικό Όμιλο Μοσφιλωτής για την ευγενική τους πρόσκληση να παρευρεθώ στην τόσο ξεχωριστή εκδήλωση

Συναντήσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών με τα Κοινοτικά Συμβούλια Τρούλλων και Τίμης 09/07/2013

Στο πλαίσιο των καθημερινών του επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τα κοινοτικά συμβούλια Τρούλλων και Τίμης.

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 09/07/2013

Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με αξιωματούχους της Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και, συγκεκριμένα, με τον κ. Σάββα Ηλιοφώτου και την κα Λουΐζα Μαυρομμάτη, τους οποίους συνόδευε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Παπαδάκης.

Ολοκλήρωση των επαφών της Υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας 09/07/2013


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, μετά την ολοκλήρωση των επαφών και εργασιών που είχε με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), τον πλέον αρμόδιο σε θέματα απασχόλησης, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ILO για την άψογη συνεργασία που είχαν αυτές τις δύο μέρες.

Αυστραλιανή αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Αυστραλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων 09/07/2013


Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τα Μέλη, βουλευτές, κ.κ. Σωτήρη Σαμψών, Χρίστο Μέση και Σοφοκλή Φυττή, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερουσίας της Αυστραλίας, κ. John Hogg

Εφαρμόζονται από τις 12 Ιουλίου τα διατάγματα για επέκταση των περιοχών με τουριστικό ωράριο 09/07/2013


Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Από τις 12 Ιουλίου 2013 θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα τροποποιητικά διατάγματα για την επέκταση των περιοχών στις οποίες εφαρμόζεται το τουριστικό ωράριο.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την άτυπη Σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων 09/07/2013

Στη διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 16 και στις 17 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η θέση που αφορά την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Αυστραλίας κ. John Hogg 09/07/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Αυστραλίας κ. John Hogg.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ομήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει πληροφορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι, παρά την απόφασή του της 14.6.2013 επί των προσφυγών δικαστών των Επαρχιακών και άλλων Δικαστηρίων ότι οι Νόμοι 112(Ι)/2011 και 193(Ι)/2011

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας 09/07/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Μιλώντας στην τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

Ο Υπουργός Υγείας θα παραστεί στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής στην Αυστραλία 09/07/2013


Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης αναχωρεί σήμερα για την Αυστραλία όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής του 1974.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον
Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ * Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης 09/7/2013 *



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. Πρέσβη κ. Maciej Popowski. 
Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ συζήτησαν εκτενώς για την οικονομική κρίση.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW