24/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στις Βρυξέλλες 24/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η αποστολή που τον συνοδεύει έφτασαν λίγο πριν από τις 3 μ.μ., ώρα Κύπρου, στις Βρυξέλλες όπου στις 7 μ.μ. θα αρχίσει στο Γιουρογκρουπ η μεγάλη προσπάθεια για τη συμφωνία της ταμειακής σύμβασης Κύπρου – Τρόικας.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στο μνημόσυνο του ήρωα Πετράκη Κυπριανού, στην Ορά

Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα συγκεντρωμένοι στον ιερό αυτό χώρο για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον ήρωα μαθητή Πετράκη Κυπριανού που θυσίασε τη ζωή του στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στη δοξολογία για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου, στον Στρόβολο 24/03/2013

Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και ευθύνης τούτες τις δύσκολες ώρες, τιμούμε σήμερα δύο μεγάλες και σημαντικές επετείους για τον Ελληνισμό. Την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον Τούρκο κατακτητή το 1821 και την εξέγερση του Ελληνισμού της Κύπρου ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία. Δύο επετείους που πρέπει να αποτελούν φάρο λαμπρό που να μας καθοδηγεί.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες 24/03/2013

Αυτή την ώρα η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται, με ειδική πτήση, καθʼ οδόν προς τις Βρυξέλλες, μέσω Αθηνών, όπου το αεροπλάνο το οποίο παραχώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθμευσε για ανεφοδιασμό.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο μνημόσυνο του ήρωα Στυλιανού Λένα, στα Χανδριά 24/03/2013

Με ευλάβεια και σεμνότητα τιμούμε σήμερα ένα γνήσιο Έλληνα πατριώτη. Εκφράζουμε απλά και ανθρώπινα τα αισθήματα παντοτινής εκτίμησης, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης προς έναν ήρωα του Ελληνισμού που, υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα μέτρα, κατέκτησε την αθανασία.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 24/03/2013

Ολοκληρώθηκε στη 1 π.μ. σήμερα μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με τους δανειστές της.

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 24/03/2013 09:56

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 24/03/2013 09:56
1. Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για συναντήσεις με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπόϊ και Κριστίν Λαγκάρντ. To Eurogroup θα συνέλθει στις 7 ώρα Κύπρου με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση της Λευκωσίας.