2/8/12

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poorʼs 02/08/2012

Οι Standard and Poorʼs, όπως και οι υπόλοιποι Οίκοι Αξιολόγησης, στις διάφορες αξιολογήσεις που κάνουν στην κυπριακή οικονομία είτε απόλυτα είτε κυρίως, επαναλαμβάνουν το στοιχείο της έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 02/08/2012

Ο κ. Αθανάσιος Ορφανίδης είχε τακτικές συναντήσεις με συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ποτέ δεν έδωσε την πληροφορία για την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 02/08/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε το απόγευμα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους:

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής 02/08/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής δρα Riad al-Malki, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους και των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, η δρ Μαρκουλλή και ο δρ al-Malki έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 02/08/2012

Η Κυβέρνηση κινήθηκε στον ίδιο πολιτικό άξονα με αυτόν στον οποίο κινήθηκε και με τους προηγούμενους διορισμούς των Ημικρατικών Οργανισμών είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού 02/08/2012

Το πρόβλημα του αναλφαβητισμού είναι ζήτημα που μας απασχολεί και λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να προλαμβάνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας 02/08/2012

Στο θέμα των υπερωριών στα κρατικά νοσηλευτήρια γίνεται πολύ καλός έλεγχος, και αυτός ο έλεγχος επιφέρει και πάρα πολλά αποτελέσματα είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο Υπουργικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιους μήνες στο Υπουργείο είναι για να καταγραφούν οι υπερωρίες συγκριτικά, για το 2010 και για το 2011. Δεν έχουμε υπεισέλθει στο στάδιο της ουσίας, δηλαδή της

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής 02/08/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής δρα Riad Al-Malki. Τον κ. Al-Malki συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο δρ Walid Hasan καθώς και η Βοηθός Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων δρ Amal Azmi Jadou.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου «Ακαδημαϊκός Διάλογος» 02/08/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου «Ακαδημαϊκός Διάλογος», ο οποίος απαρτίζεται από Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους. Ελληνες και Τούρκους ακαδημαϊκούς.

Απάντηση του Υπουργού Εμπορίου κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τους υδρογονάνθρακες 02/08/2012

Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, όπου αφήνονται αιχμές για ελλιπή ενημέρωση των κομμάτων για τα θέματα υδρογονανθράκων, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 02/08/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη με θέμα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014-2020, τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία. Στη συνάντηση συμμετείχαν Υπουργοί και Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης 02/08/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμης, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ερευνητικό έργο: ADAQUA - Προηγμένες μέθοδοι για την αειφόρο διαχείριση του κινδύνου ρύπανσης σε λεκάνες απορροής ποταμών της Κύπρου, του Γενικού Χημείου του Κράτους 02/08/2012

Στις σύγχρονες κοινωνίες, η ανακάλυψη της νέας γνώσης, η καινοτομία και η αξιοποίηση διαχρονικών δεδομένων αποτελούν βασικούς άξονες ποιοτικής αναβάθμισης της οικονομίας, της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει στους στόχους της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξής του αυτές τις προκλήσεις και συνεχώς καλείται να αναπροσαρμόζει τα προγράμματα ελέγχου και παρακολούθησης για να ανταποκρίνεται εγκαίρως.

Έκτακτο σχέδιο δράσης εναντίον της φοροδιαφυγής 02/08/2012


Από το πρωί, σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη εκστρατεία της Υπηρεσίας ΦΠΑ για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μετά την εκπόνηση συγκεκριμένου έκτακτου σχεδίου δράσης από το επιτελείο στρατηγικού σχεδιασμού της Υπηρεσίας, κλιμάκια αποτελούμενα από δύο λειτουργούς

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε Υπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στην Εθνική Φρουρά 02/08/2012

Η κοινή προσπάθεια και ο συντονισμός με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στην Εθνική Φρουρά είχε ως στόχο σύσκεψη Υπουργικής Επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης.