20/8/12

Συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με την ηγεσία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου 20/08/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης είχε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 20/08/2012

Για την ανακοίνωση των Οικολόγων

Η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων περί Πατακού και χούντας ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Είναι εύκολο για τον καθένα να χρησιμοποιεί γλώσσα του δρόμου, όπως έκανε το Κίνημα Οικολόγων, αλλά η Κυβέρνηση σεβόμενη τους πολίτες δεν θα ακολουθήσει σʼ αυτό τον κατήφορο. Καταγγέλλουμε στην κοινωνία την υβριστική ανακοίνωση που προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.

Απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας σε δημοσιεύματα για την διαχείριση της περιοχής Ακάμα 20/08/2012

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία βασίζονται σε ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων για τον Ακάμα και άλλοτε υπογράφονται από τον κ. Σάββα Χατζημηνά, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, διευκρινίζει τα εξής:

Κύπρια 2012: Πολιτιστική κορύφωση

20.08.2012, 11:00 (CET)

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει φέτος το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Κύπρια» και η ένταξή του στο ημερολόγιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελεί ίσως το καλύτερο επετειακό δώρο. Η πολυπολιτισμικότητα και πολιτιστική διαδραστικότητα θα είναι το κεντρικό μήνυμα του φεστιβάλ, σύμφωνα με τον διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Παύλο Παρασκευά.


Δήλωση καλλιέργειας πατατών χειμερινής εσοδείας 2012-2013 20/08/2012

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης υπενθυμίζει όλους τους πατατοπαραγωγούς ότι μετά από κάθε φύτευση και όχι αργότερα από μια βδομάδα, οφείλουν να υποβάλλουν απαραίτητα Δήλωση Καλλιέργειας, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που υπάρχουν στα κατά τόπους Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα. Τα συμπληρωμένα έντυπα Δήλωσης Καλλιέργειας, στα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται η ημερομηνία φύτευσης και τα ακριβή στοιχεία τεμαχίων όπως δηλώνονται στον ΚΟΑΠ, να παραδίδονται μέσα στην πιο πάνω προθεσμία στο Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα, προκειμένου στο τέλος κάθε βδομάδας να αποστέλλονται στον Οργανισμό ή να παραλαμβάνονται από Λειτουργούς του.

Δημοσίευση Εβδομαδιαίων Κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη Ασφαλή Προϊόντα που Γνωστοποιούνται στο Σύστημα GRAS-Rapex 20/08/2012


Δελτίο 33 (13/8/2012 – 19/8/2012)
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 20/08/2012

Ο τερματισμός του ενδιαφέροντος του Κινέζου επενδυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και του πολέμου φθοράς που γίνεται στο εσωτερικό της Κύπρου, είπε χθες (19/8/2012), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, που έγιναν στο περιθώριο της τέλεσης του μνημοσύνου του ήρωα Παναγιώτη Λαζάρου Νέστορος, στο Στρόβολο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει το θέμα των επενδύσεων στην Κύπρο, είπε ότι υπάρχουν κάποιοι που «δεν αφήνουν τίποτα να γίνει στον τόπο και προκαλούν συνθήκες καμένης γης για να κατηγορούν την κυβέρνηση».