29/9/12


Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή έναρξης της Γιορτής του Παγωτού 29/09/2012

Αγαπητοί φίλοι,
Ποιος από τους παλιότερους δεν θυμάται την Καλλού; Αρχές της δεκαετίας του '80 κυκλοφορούσε έξω από τις αυλές των σχολείων τα πρωινά και στις γειτονιές της Λευκωσίας τα απογεύματα του καλοκαιριού με ένα άσπρο αυτοκίνητο μονοκάμπινο, στο πίσω μέρος του οποίου είχε ένα μεγάλο ψυγείο με παγωτά.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εορταστική εκδήλωση του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού, στην κοινότητα Κάμπου της Τσακκίστρας 29/09/2012

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της κοινοτικής Αρχής και του Συνδέσμου Αποδήμων Κάμπου και Τσακκίστρας για να συνεορτάσουμε στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνετε σήμερα με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού.

Ο Υπουργός Υγείας τέλεσε τα εγκαίνια του Κέντρου Μαστογραφίας στην περιοχή Μακένζυ και του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 29/09/2012


Τα εγκαίνια του Κέντρου Μαστογραφίας στην περιοχή Μακένζυ της Λάρνακας και του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας τέλεσε χθες ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μάλας.

Καταληκτικά σχόλια και συμπεράσματα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο Συνέδριο για την ανακήρυξη του 2012 ως Διεθνούς Έτους Συνεργατισμού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών 29/09/2012

Με μεγάλο ενδιαφέρον έχω παρακολουθήσει τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο αυτών των δύο ημερών και πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε επαναβεβαιώσει τον πολύπλευρο ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει ο Συνεργατισμός σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο, έχοντας πάντα στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων και ενεργειών του τον άνθρωπο.
Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε ακούσει και σε διάφορες αναφορές των ομιλητών, ο Συνεργατισμός είναι δημιούργημα του ίδιου του ανθρώπου σε μια προσπάθειά του να ξεφύγει από τα πιεστικά κοινωνικοοικονομικά καθεστώτα που του επέβαλλαν άδικοι και αναχρονιστικοί θεσμοί. Στηριζόμενος στις συνεργατικές αξίες και αρχές που τον διακρίνουν από τη σύστασή του, εξαπλώθηκε και ευδοκίμησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών χθες, στη Νέα Υόρκη 29/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συμμετείχε χθες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε Υπουργική Συνάντηση με θέμα «Διαμεσολάβηση στην περιοχή της Μεσογείου», μια πρωτοβουλία της Ισπανίας και του Μαρόκου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο συνέδριο «Ενεργός γήρανση: Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και ισότητα των φύλων – Αποτελεσματική στρατηγική για δραστηριοποιημένη τρίτη ηλικία» 29/09/2012

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το σημερινό συνέδριο «Ενεργός γήρανση: Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και ισότητα των φύλων- Αποτελεσματική στρατηγική για δραστηριοποιημένη τρίτη ηλικία», το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012.

Στρατιωτική παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2012 29/09/2012

Τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 52η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή Μηχανοκίνητων – Τεθωρακισμένων και Πεζοπόρων Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας, στις 11 π.μ, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄΄Ιωσήφ στον Στρόβολο.