20/7/20

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων 2020 για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας


Με τη δημοσίευση σήμερα των αποτελεσμάτων, ολοκληρώνεται ο κύκλος των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων (Π.Ε.), οι οποίες παρά τις επιβληθείσες αλλαγές στο ημερολόγιο λόγω των εκτάκτων συνθηκών και της πανδημίας, διοργανώθηκαν κανονικά και με πλήρη επιτυχία. Έχουν τηρηθεί επακριβώς και χωρίς παρέκκλιση όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας προκειμένου να διασφαλιστούν το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα που καθιστούν αυτές τις εξετάσεις ένα θεσμό του οποίου η αξιοπιστία τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Ομοσπονδίας


Υπογράφτηκε σήμερα 20 Ιουλίου, 2020 στη Λευκωσία, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Ομοσπονδίας Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Παρεμπόδιση της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα και στο Κεφάλαιο μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Ομοσπονδίας.

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο Παρίσι

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, στις 23 Ιουλίου 2020.

Η συνάντηση των δύο Προέδρων έχει καθοριστεί για το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο Γραφείο του συνάντηση με τετραμελή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις για τις Μαύρες Επετείους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής.

Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θα ήθελα να καλωσορίσω τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κύριο Nίκο Παναγιωτόπουλο.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην επετειακή εκδήλωση για την Τουρκική Εισβολή του 197


Επιτρέψτε μου καταρχάς να σας ενημερώσω ότι, λόγω των εξελίξεων των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατέστη δυνατόν, ως είχε προγραμματιστεί, να βρίσκεται απόψε μαζί μας, για αυτό και μου ζήτησε να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς τους και να εκφωνήσω εκ μέρους του την ομιλία του.