13/11/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του ΕΛΚ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Joseph Daul.

The President of the Republic sends a congratulatory message to the new President of the EPP



The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, sent today a congratulatory message to the new President of the European People’s Party (EPP), Mr Joseph Daul.

Πραγματοποιήθηκε Τελετή Διαβεβαίωσης Σημαιοφόρων/Κελευστών του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς στην Αθήνα






Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώπιον του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Φαίδωνα Αναστασίου,  τελετή διαβεβαίωσης τριών Σημαιοφόρων και τριών Κελευστών του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, που αποφοίτησαν πρόσφατα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού, αντίστοιχα.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ






Το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να παραπληροφορεί και να διατυπώνει αστήρικτους ισχυρισμούς περί επιδείνωσης των όρων του Μνημονίου.

O Αρχηγός του ΓΕΕΦ συμμετείχε στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες


Πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Σύνοδο την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε.



                                                         


Υπογράφηκε στις 13/11/2013 η σύμβαση «Παροχή Υπηρεσιών Κατάρτισης Κοινωνικών Εταίρων και Μελών Επαγγελματικών Συνδέσμων» μεταξύ του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και της κοινοπραξίας Genderstream Consulting Ltd & Ζ. Βαδράτσικα και ΣΙΑ Ετερόρρυθμη Εταιρεία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τους Προέδρους της Άνω και Κάτω Βουλής των Φιλιππίνων






Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα προς τους Προέδρους της Άνω και Κάτω Βουλής των Φιλιππίνων κ.κ. Franklin M. Drilon και Feliciano R. Belmonte.

Written statement by the Government Spokesman, Mr Christos Stylianides





The systematic efforts of the President of the Republic for additional financial support from the European Union have started rendering tangible results.

 

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας στην Κύπρο






Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Zurab Bekaia.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο






Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Ahmad Salem Ahmad Al-Wehaib.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής
κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Πέμπτη, 14/11/2013

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Υπουργού Υγείας Δρ Πέτρου Πετρίδη



Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Υπουργού Υγείας Δρ Πέτρου Πετρίδη

Παρασκευή 15-11-2013

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη






Οι συστηματικές προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για πρόσθετη οικονομική στήριξη από την ΕΕ άρχισαν να αποδίδουν απτά αποτελέσματα.

Συμμετοχή ΚΟΤ στην έκθεση UITM 2013 στην Ουκρανία




Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του ΚΟΤ στην τουριστική έκθεση UITΜ 2013 Ουκρανίας όπου και επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία της Ουκρανικής αγοράς. Η παρουσία του Οργανισμού στην έκθεση, με ένα πολύ όμορφο σχεδιαστικά περίπτερο, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς






To Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας,  σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς με κατεύθυνση προς Λευκωσία, παρά το PASCAL SCΗOOL, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου




Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
 κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Τετάρτη, 13/11/2013

Ενίσχυσητης αποτελεσματικής εφαρμογήςτωνΣχεδίων Δράσης για τη ΒιώσιμηΕνέργειασεευρωπαϊκά νησιάμέσω της ενίσχυσηςτης πολυεπίπεδης διακυβέρνησης




Περίπου το 3.5% των Ευρωπαίων πολιτών ζουν σε νησιά και αυτό το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας έτσι τα οικοσυστήματα, τα συστήματα μεταφορών, την ενεργειακή υποδομή και τις απαιτήσεις ύδρευσης των νησιών.

ΣE AKAΔΗΜΑΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ





Το 2ο Βραβείο στην πρόταση το «Εκκρεμές Μνημείο» έχουν αποσπάσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, Δρ Σωκράτης Στρατής, μαζί με την Εικαστικό Μαρία Λοϊζίδου, σε συνεργασία με το AA&U For Architecture, Art and Urbanism, στον Αρχιτεκτονικό/Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για τη Διαμόρφωση του Μνημειακού Χώρου στη Ναυτική Βάση Ευάγγελου Φλωράκη στο Μαρί.