26/7/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 26/07/2012

Η Κύπρος δεν θα είχε ανάγκη να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της έκθεσης κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία. Αυτό το παραδέχονται η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλοι.Δυστυχώς, η αντιπολίτευση συνεχίζει να αποκρύβει τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζών και επίμονα προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες στην Κυβέρνηση.



Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας 26/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν από τις 8.00 μ.μ.

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, για να απευθύνω χαιρετισμό στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Περιστερώνας.

Διευκρίνιση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» 26/07/2012

Αναφορικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 26/7/2012 με τίτλο ««Προτιμούσε τις καισαρικές σε υπερωριακή απασχόληση», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ουδέποτε διαβιβάστηκε στον Υπουργό Υγείας και στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας η επιστολή στην οποία αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα.


Επίσκεψη της Μονάδας Ελληνικής Διερμηνείας της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας και Συνεδρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων 26/07/2012



Στελέχη της Μονάδας Ελληνικής Διερμηνείας της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας και Συνεδρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), με συντονιστή τον Επικεφαλής της Μονάδας κ. Κωνσταντίνο Μάστορος, ενημερώθηκαν σήμερα, σε επίσκεψή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τον ρόλο, τη λειτουργία και για τις δραστηριότητες του Σώματος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο από 23 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2012.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους αναχώρησε σήμερα για το Λονδίνο όπου θα παραστεί στην αυριανή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις και συναντήσεις στα πλαίσια των αγώνων. Ο κ. Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την 1η Αυγούστου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 25/07/2012

Μετά τη συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής μεταξύ της Υπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία με την Τρόικα θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση, έτσι όπως εξελίσσεται, και είναι τότε που η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση, ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα, να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις, επισήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσική Ομοσπονδία 25/07/2012

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η επίσκεψη, η οποία ήταν παραγωγική και εποικοδομητική, διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αντανακλώντας τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.