21/11/12

Συνέδριο του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας στη Λεμεσό με θέμα: «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο» 21/11/2012

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό συνέδριο με θέμα «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σημαντική πρόοδος για διευκόλυνση συμφωνίας στο ΠΔΠ

Σε παρεμβάσεις για σημαντικά θέματα προέβη η Κυπριακή Προεδρία, σήμερα, 21 Νοεμβρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν τη συζήτηση για την προετοιμασία της αυριανής έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα αφορά αποκλειστικά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), τις πιθανές επιλογές για τον ετήσιο Προϋπολογισμό του 2013 καθώς και την επερχόμενη Διάσκεψη Κλιματικής Αλλαγής στη Ντόχα. Την αισιοδοξία του Συμβουλίου για μια συμφωνία στο ΠΔΠ τις επόμενες δυο ημέρες αλλά και στον ετήσιο προϋπολογισμό του 2013 εγκαίρως εξέφρασε ο Κύπριος Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης.

Αναδασμός στο Ακρωτήρι της επαρχίας Λεμεσού 21/11/2012

Το Τμήμα Αναδασμού ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Agricultural Land Consolidation (Amending and Consolidating) Ordinance 1999, συγκαλείται από τον Έπαρχο Λεμεσού συνεδρίαση των δικαιούχων ιδιοκτητών της περιοχής αναδασμού Ακρωτήρι/2 (δεύτερη περιοχή) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 21/11/2012

Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στον στόχο για επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστεί από αυτόν τον στόχο, υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Κλήση για κατάταξη στην Πολιτική Άμυνα 21/11/2012

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας ανακοινώνει ότι μετά από Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τους περί Πολιτικής Άμυνας (Γενικούς) Κανονισμούς του 1997 και σχετική Γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών, έχουν κληθεί για εγγραφή και κατάταξη για υπηρεσία δύο χρόνων στη Δύναμη όλοι οι άντρες πολίτες της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν το 1955 και το 1956 και διαμένουν στις εδαφικές περιοχές της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής κ. Γ. Περδίκης θα συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Ανανεώσιμη Ενέργεια 21/11/2012

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Περδίκης μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη 12η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Ανανεώσιμη Ενέργεια και την Ενεργειακή Απόδοση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 23 και 24 Νοεμβρίου.


Πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο στη Γαλλία 21/11/2012

Με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο Δήμο Rueil-Mailmaison της ευρύτερης περιοχής Παρισίων πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Rueil-Malmaison και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Υπηρεσίες που προσφέρθηκαν από τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 21/11/2012

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία πρόσφεραν διάφορες υπηρεσίες στο κοινό ως ακολούθως:

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο Διεθνές Συμπόσιο «Oil & Gas Energy», στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία 21/11/2012

Εκλεκτοί Σύνεδροι,
Αξιότιμοι ακαδημαϊκοί,
Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στο Διεθνές Εργαστήριο: Μετανάστες και Δικαίωμα στην Ίση Μεταχείριση στην Κύπρο 21/11/2012

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας για να χαιρετίσω το Εργαστήριο που διοργανώνετε με θέμα το δικαίωμα των μεταναστών στην ίση μεταχείριση.