23/1/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013 στο ξενοδοχείο Classic, στη Λευκωσία 23/01/2013

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να απευθύνω χαιρετισμό στην πρώτη τελετή βράβευσης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Reaction - Youth for the Prevention.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013 στο ξενοδοχείο Classic, στη Λευκωσία 23/01/2013


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013, ενός νέου και καινοτόμου θεσμού που εισάγει ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Reaction – Youth for the Prevention. Ο οργανισμός, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, προωθεί πρωτότυπες και πολύ αποτελεσματικές δράσεις με στόχο την ευημερία των νέων της Κύπρου.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards, 2013 23/01/2013

Με αισθήματα συγκίνησης απευθύνω απόψε χαιρετισμό στην πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards. Θέλω με αυτή την ευκαιρία για ακόμα μια φορά δημόσια να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Reaction για τις αλληλέγγυες δράσεις του και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς που τις χαρακτηρίζει. Η αποψινή είναι η πρώτη απονομή και καθιερώνεται ως θεσμός.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα 23/01/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος του επέδωσε την Έκθεση Πεπραγμένων για την Κυπριακή Προεδρία όσον αφορά τις αρμοδιότητες του.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια των κοινοτικών γραφείων κατεχόμενων κοινοτήτων, στην κοινότητα Περιστερώνας 23/01/2013

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην κοινότητα Περιστερώνας, για να εγκαινιάσουμε τα κοινοτικά γραφεία των κατεχόμενων κοινοτήτων Φιλιάς, Μάσσαρι, Κατωκοπιάς και Περιστερωναρίου, καθώς και το τοπικό γραφείο της εκτοπισμένης Μητροπόλεως Μόρφου. Τα νέα κοινοτικά γραφεία στεγάζονται σε ανακαινισθείσα τουρκοκυπριακή οικοδομή η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη στη φθορά του χρόνου με άμεσο κίνδυνο την κατάρρευση της.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το έκτακτο σχέδιο παροχής κινήτρων για την πρόσληψη νέων άνεργων πτυχιούχων 23/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε τα ακόλουθα:

Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε νέα Δήλωση Δασικής Πολιτικής 23/01/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δ

Προεδρικές Εκλογές 2013 Σύνολα εγγεγραμμένων Τουρκοκύπριων Εκλογέων 23/01/2013

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 100
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ 228
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 102
ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ 169
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 5

ΣΥΝΟΛΟ 604

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ 23/01/2013

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να αλλάξει την έννοια και το περιεχόμενο της λέξης «τόλμη», δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε ξανά την Κυβέρνηση για ατολμία. Εμείς δεν έχουμε τέτοια 'τόλμη', όπως την ερμηνεύει ο κ. Αναστασιάδης, για να καλύπτουμε την ΕΟΚΑ Βʼ και τον καταστροφικό της ρόλο για την τραγωδία που γνώρισε η Κύπρος το 1974, όπως κάνει ο κ. Αναστασιάδης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 23/01/2013

Η βούληση και οι πράξεις της Κύπρου για τα ζητήματα καταπολέμησης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι δεδομένες και με διαφάνεια και πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος που συγκεκριμένοι κύκλοι κάνουν διεθνώς σε βάρος της Κύπρου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Προεδρικές Εκλογές 2013 Εκλογικά Κέντρα Εξωτερικού

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής ανακοινώνει ότι η εικόνα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλογέων και των εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό έχει ως ακολούθως:

Υποβολή Έκθεσης Πεπραγμένων του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 23/01/2013


Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Πρέσβης κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια Έκθεση Πεπραγμένων του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                 

Ο Βουλευτής κ. Ν. Νικολαΐδης εκλέγηκε Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας, της ΚΣΣΕ 23/01/2013

Στα πλαίσια των εργασιών του 1ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που πραγματοποιούνται στο Στρασβούργο

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τη «Διαμνημόνευση Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» σε Γάλλο αξιωματικό 23/01/2013


Θερμές ευχαριστίες προς τη Γαλλική Κυβέρνηση εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, με την ευκαιρία της τελετής απονομής «Διαμνημόνευσης Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» προς τον Γάλλο Αντιπλοίαρχο Gabriel Trouvé για τη στήριξη που προσέφερε προς το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστη και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 23/01/2013

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 23/01/2013
1. H Κύπρος θα κάνει οτιδήποτε για να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανεξάρτητα από το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την άποψη ότι οι θέσεις του Προέδρου Χριστόφια σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν παρεξηγηθεί, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος δέχεται το μνημόνιο, όπως έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.