2/6/12

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 02/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είπε σήμερα ότι ο ίδιος ανέμενε πως θα δεχθεί ομοβροντία από τα πολιτικά κόμματα για τα όσα ανέφερε χθες στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως αυτό πλέον είναι το σύνηθες.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία μίλησε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ σε εκδήλωση στη Zaragoza 02/06/2012

O Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ.Αντώνης Τουμαζής μετέβη προχθές στη Zaragoza πρωτεύουσα της Αυτόνομης Επαρχίας της Αραγωνίας, όπου μίλησε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με θέμα την Εσωτερική Διακυβέρνηση 02/06/2012

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, η πορεία προς την ολοκλήρωση της διακυβέρνησής σας αφήνει – μπορούμε να πούμε – ένα στίγμα στην Κύπρο που αφορά στο θέμα της τραγωδίας του Μαρί. Σας έχουν καταλογιστεί πάρα πολλά και τις μέρες εκείνες και όσες ακολούθησαν και από μέρους της αντιπολίτευσης.

Εισαγωγική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη συνέντευξη Τύπου με θέμα την Εσωτερική Διακυβέρνηση 01/06/2012


Διανύουμε ήδη τον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης του τόπου. Ο απολογισμός του έργου της διακυβέρνησης μας μπορεί να δώσει με επάρκεια τη συνολική εικόνα. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο απολογισμός αποδεικνύει και τεκμηριώνει ότι μέχρι σήμερα έχει παραχθεί πλούσιο και πολυσχιδές έργο μέσα σε ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολες διεθνείς συνθήκες, οι οποίες προκλήθηκαν, συντηρούνται και αναπαράγονται από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βασανίζει την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα την Ευρώπη.

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα συμμετείχε σε συνάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ομάδας «Φίλοι της Συνοχής», στο Βουκουρέστι 01/06/2012

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση υψηλού επιπέδου των κρατών μελών της ΕΕ της Ομάδας «Φίλοι της Συνοχής», που συγκάλεσε στο Βουκουρέστι ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας κ. Victor Ponta.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Γεωργίας και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος 01/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Janez Potočnik έδωσαν, σήμερα, κοινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του κ. Potočnik στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε τη Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας 01/06/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τη Γενική Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας κα Quentin Bryce, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Την κα Bryce συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Γιάννης Ιακώβου καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου της.