12/11/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια των Κοινοτικών Γραφείων Μέσα Χωριού Πάφου 12/11/2012

Η πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωσή για τα εγκαίνια των Κοινοτικών Γραφείων Μέσα Χωριού με τιμά ιδιαίτερα. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ το Κοινοτικό Συμβούλιο Μέσα Χωριού καθώς και όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της υποδομής.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή έναρξης του Προγράμματος Εκμάθησης Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, στην Κάτω Πάφο 12/11/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στην τελετή έναρξης του Προγράμματος Εκμάθησης Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης και να εκθειάσω τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διάδοση της ιστιοπλοΐας στην Κύπρο.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας προσφώνησε τη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Δασών της ΕΕ 12/11/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη προσφώνησε σήμερα τη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Δασών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιείται στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Aphrodite Hills Resort, στην Πάφο.

Ομιλία της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στη συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 12/11/2012

Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού. Επιλέγηκε η συγκεκριμένη ημέρα γιατί είναι η ημέρα γέννησης του Frederick Banding που από κοινού με τον Charles Best ανακάλυψαν το 1922 την ινσουλίνη. Το φετινό σύνθημα είναι «Εκπαίδευση για όλους», «Κατάλληλο περιβάλλον και υγιείς συνθήκες για όλους», «Διαβήτης: Ας προστατεύσουμε το μέλλον μας».

Εντοπισμός επικίνδυνων προϊόντων σε αγορές ευρωπαϊκών κρατών 12/11/2012


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 5/11/2012 (GRAS-RAPEX – Report 45) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 37 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-RAPEX.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολεμιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ημέρα Ανάμνησης 12/11/2012


Αποτελεί υποχρέωση, τόσο της εκάστοτε Κυβέρνησης όσο και της κοινωνίας μας γενικότερα, να θυμάται και να τιμά του ανθρώπους που έδωσαν το υπέρτατο αγαθό, αυτό της ζωής, στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που συγχαίρω τους διοργανωτές για τη σημερινή εκδήλωση τιμής με την ευκαιρία της Ημέρας Ανάμνησης και την τήρηση δίλεπτης σιγής στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ιδιαίτερα η νίκη κατά του χιτλεροφασισμού θα αποτελεί πάντα ένα από τα μεγαλύτερα συλλογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκκίνηση του Παγκύπριου Φιλανθρωπικού Υπερμαραθώνιου, στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» 12/11/2012



Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επικροτήσουμε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Νάσως Παπαθεράποντος Σιημητρά, να τρέξει σε έναν Υπερμαραθώνιο Ζωής με διττό στόχο, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα καρκίνου και την οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των Θεσμικών Οργάνων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες 12/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου αύριο το πρωί θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους Προέδρους των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.