2/4/13

Συνέντευξη Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού 02/04/2013

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι βελτιωτικές αλλαγές που επετεύχθησαν από την Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση του Μνημονίου με την Τρόικα έδωσαν σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου μετά από επίσκεψη του στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορά στην ασφάλεια του πολίτη.

Το πόρισμα Alvarez & Marsal θέλει πολλή μελέτη από ειδικούς, λέει ο Γεν. Εισαγγελέας


Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε σήμερα ότι παρέλαβε το βράδυ της Δευτέρας το πόρισμα της Alvarez & Marsal από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των μελών της Ερ. Επιτροπής

Τη διαβεβαίωση ότι θα εκπληρώσουν πιστά και αμερόληπτα τα καθήκοντά τους στα πλαίσια των εργασιών της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, έδωσαν το πρωί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Πικής και τα μέλη της, Γιαννάκης Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Καλλής.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης με την Τρόικα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαμόρφωση του Μνημονίου που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη Δανειακή Σύμβαση. Πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη που κλείνει μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Χωρίς αμφιβολία, η ολοκλήρωση της Συμφωνίας με την Τρόικα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, σε πολύ πιο ευνοϊκές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 02/04/2013

Με λύπη μου αποδέχθηκα σήμερα την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαρρή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 02/04/2013


Μετά από σύσταση της Νομικής Υπηρεσίας με βάση τα ευρήματα του ερευνώντος λειτουργού που δεν επιρρώνουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης, με αποτέλεσμα την προφανή δυσαναλογία ανάμεσα στο φερόμενο παράπτωμα

Ο περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5
02/04/2013

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

 

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2/4/2013 07:31




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του κόμματος Ανεξαρτήτων Ελλήνων 02/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του κόμματος Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Καμένο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμένος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων, ότι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη «μεταφέραμε τη στήριξη του ελληνικού λαού που επί τρία χρόνια ζει μέσα στην απειλή των Μνημονίων, στην ξένη κατοχή της Τρόικας, στην πολιτική της κας Μέρκελ που έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση, την οικονομία σε ύφεση».

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με αίτηση για ανέγερση πολυώροφης οικοδομής μεικτών χρήσεων στην ενορία Αγίων Ομολογητών, στο Δήμο Λευκωσίας 02/04/2013

Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της εταιρείας Α. Ι. Πογιατζής και Στυλιανού Λτδ, με αρ. φακ. ΠΠΑ302/11-ΚΠ8/11, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας για ανέγερση πολυώροφης οικοδομής μεικτών χρήσεων, στον Δήμο Λευκωσίας (τεμ. αρ. 1024, Φ/Σχ. ΧΧΙ/540204, Τμήμα 3). Η αίτηση υποβλήθηκε με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 26(2) και 26(3) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Τροποποιητικού) Νόμου 142(Ι)/99 και των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 [Κ.Δ.Π. 309/99].

Η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία Επιτροπής της ΚΣΣΕ στο Μαρόκο


Η βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για το Μαρόκο για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που θα πραγματοποιηθεί στη Ραμπάτ στις 4 και 5 Απριλίου.

Ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για την κατάθεση και είσπραξη επιταγών από τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες

Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι από σήμερα, 2 Απριλίου, οι Κυβερνητικές Υπηρεσίες/ Ανεξάρτητα Γραφεία δύνανται να καταθέτουν επιταγές όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα.

Τελετή ορκωμοσίας των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της οικονομίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου και των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε χθες άτυπης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε χθες άτυπης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 02/04/2013 10:02

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 02/04/2013 10:02

1.  Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η ορκωμοσία της 3μελούς Ερευνητικής Επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα ευθυνών για την κατάσταση της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την Επιτροπή απαρτίζουν οι Γεώργιος Πικής, Γιαννάκης Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Καλλής. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κατά την τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους πρώην δικαστές του Ανωτάτου θα δώσει εντολή διερεύνησης σε ό,τι πιθανόν να τον αφορά ή να αφορά έστω εξ αγχιστείας συγγενικά του πρόσωπα, προσθέτοντας πως ουδέποτε γνώριζε και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίδει μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου και την ίδια ώρα να έδιδε προνομιακές πληροφορίες.