7/6/13

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στην κατάθεση θεμέλιου λίθου στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ 07/06/2013

Είναι ιδιαίτερη η χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να καταθέσω τον θεμέλιο λίθο του οικήματος της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ).

Συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, (Λουξεμβούργο) 07/06/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

΄Εκτο Διάταγμα περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές των Ξένων Τραπεζών Νόμος του 2012 07/06/2013

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος και να έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας,

Δέκατο πέμπτο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί Επιβολής Προσωρινών Μέτρων στις Συναλλαγές

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε σήμερα νέο διάταγμα, το δέκατο πέμπτο, περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το οποίο επιφέρει τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν:

1. Τον τερματισμό κατάθεσης προθεσμίας που ανήκει σε φυσικό πρόσωπο και την μεταφορά σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο του ίδιου προσώπου για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου






Τα ναρκωτικά στα στρατόπεδα αλλά και η στήριξη των συμπρατριωτών μας αυτές τις δύσκολες ώρες ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζήτησαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην Ιερά Μητρόπολη στο Παραλίμνι.


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχε συνάντηση με την ηγεσία του ΕΤΕΚ 07/06/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τυλληρίας 07/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τυλληρίας κ. Κώστα Μιχαηλίδη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ 07/06/2013


Είναι θέση της Κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις εκεί όπου τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Για λόγους, όμως, τάξης είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στους προβαλλόμενους ισχυρισμούς.

Ο βουλευτής κ. Αβέρωβ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Boris Humeniuk 07/06/2013

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ουκρανίας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Boris Humeniuk.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σταθερή προσήλωση της Κύπρου στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες όπως αυτές μετουσιώνονται μέσα και από τον σεβασμό στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή έννομη τάξη.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών με τον Σύνδεσμο Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Λάρνακας 07/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Λάρνακας. Κατά τη συνάντηση εξηγήθηκαν οι ενέργειες που καταβάλλονται από πλευράς του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της Αρχής Λιμένων Κύπρου ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου και τον Σύνδεσμο Αδειούχων Αχθοφόρων Λεμεσού

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στην 4η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής 07/06/2013


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό στην 4η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής με θέμα «Βελτίωση της παρεχόμενης μαιευτικής φροντίδας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και στους πεσόντες του ‘74





Πρέπει να αντλούμε δύναμη από τη θυσία τους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και των πεσόντων του 1974 στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου.

Βρέθηκε τραυματισμένη πράσινη χελώνα στην παραλία των Φοινικούδων



Παρασκευή, 7/6/2013
Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι εντοπίστηκε, σήμερα, τραυματισμένη πράσινη χελώνα στην παραλία των Φοινικούδων από Λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας. Η χελώνα μεταφέρθηκε από Λειτουργό του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) στον Ερευνητικό Σταθμό Μενεού για περίθαλψη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, στη Σκαρίνου



Παρασκευή, 7/6/2013
Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
κ. Νίκου Κουγιάλη
στην 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του
Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013,
στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας,
στη Σκαρίνου

Ομιλία Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου ενώπιον Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς για το στρατηγικό πλάνο και τους κύριους στόχους της πενταετίας 2013-2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελετών της Ι.Μ. Κύκκου (Αρχάγγελος)



Ομιλία Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
ενώπιον Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς για
το στρατηγικό πλάνο και τους κύριους στόχους της πενταετίας 2013-2018
στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελετών της Ι.Μ. Κύκκου (Αρχάγγελος)
07/06/2013