7/12/13

The Acting President of the Republic departs for Johannesburg





The Acting President of the Republic, President of the House of Representatives Mr Yiannakis L. Omirou departs today at 7.30 p.m. for Johannesburg, South Africa, in order to represent the President of the Republic Mr Nicos Anastasiades at the official events in memory of Nelson Mandela.

Απόφαση 1186ης Συνεδρίας της Επιτροπής Υπουργών (ΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης,5 Δεκεμβρίου 2013





Κατά την 1186η συνεδρία της Επιτροπής Υπουργών (Ανθρώπινα Δικαιώματα) του Συμβουλίου της Ευρώπης,3-5.12.2013, συνεχίστηκε η εξέταση της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΑΔ όσον αφορά στην πτυχή τωναγνοουμένων, στα πλαίσια της 4ης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας εναντίον της Τουρκίας, καθώς και στηυπόθεση Βαρνάβα και άλλοι εναντίον της Τουρκίας.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου




Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Δευτέρα, 9/12/2013

Μήνυμα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας





Ενώ ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε ακόμη τελειώσει, οι σύμμαχοι εναντίον των δυνάμεων του άξονα προχώρησαν στις 7 Δεκεμβρίου 1944 στην υπογραφή της συμφωνίας για την πολιτική αεροπορία, γνωστής ως Συνθήκη του Σικάγο. Η συμφωνία αυτή που τέθηκε σε ισχύ το 1947 και δημιούργησε μεταξύ άλλων τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η Κύπρος προσχώρησε στον ΔΟΠΑ το 1961 και επικύρωσε την Διεθνή σύμβαση το 1988.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Johannesburg






Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου αναχωρεί σήμερα στις 7.30μμ για το Johannesburg, της Νοτίου Αφρικής, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εις μνήμη του Nelson Mandela.

Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στην έκθεση με θέμα «είμαι παραδοσιακό…αγόρασέ με»



Να μη μεταδοθεί πριν τις 2.30 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας στα εγκαίνια της πρωτοποριακής αυτής έκθεσης που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Λευκωσίας, με στόχο την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας.

Ο βουλευτής Γιώργος Λουκαϊδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της ΚΣΣΕ



Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου,  για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2013. Τον κ. Λουκαΐδη συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κ. Πανίκος Πουργουρίδης.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στη Γ.Σ. της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων





Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων και με την ευκαιρία θέλω να σας συγχαρώ για το δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις έργο που επιτελείτε σε πάρα πολλούς τομείς που σχετίζονται με την αναπηρία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία



Να μη μεταδοθεί πριν τις 3.30 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που δέχτηκα την πρόσκληση για να παρευρεθώ στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου σας. Ο Σύνδεσμος Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, «Απόστολος Λουκάς», αποτελεί μια αξιέπαινη Οργάνωση, η οποία αγωνίζεται διαχρονικά για την κάλυψη των αναγκών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας κ. Γ. Ομήρου σε εγκαίνια του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων





Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση για τη σημερινή τέλεση των εγκαινίων του νέου Επαρχιακού Γραφείου Πάφου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.

Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στο επίσημο δείπνο για τα 60χρονα του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας



Είναι με ιδιαίτερη χαρά που με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας, βρίσκομαι απόψε μαζί σας, μεταφέροντας εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και εκτίμησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Εναρκτήρια δήλωση του Υπουργού Ενέργειας κ. Γ. Λακκοτρύπη, στη συνέντευξη Τύπου για τη Διάσκεψη της Χάρτας Ενέργειας






Εκ μέρους της φιλοξενούσας χώρας, της Κύπρου, θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους σε αυτήν τη συνέντευξη Τύπου για την 24η Συνάντηση της Διάσκεψης για τη Χάρτα Ενέργειας, που συνδιοργανώθηκε στη Λευκωσία από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τη Γραμματεία της Χάρτας Ενέργειας.