1/6/12

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ 01/06/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος δρ. Αδάμος Αδάμου και τα μέλη της βουλευτές κ.κ. Γιώργος Περδίκης (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Νίκος Τορναρίτης, Χριστάκης Τζιοβάνης, Γιώργος Γεωργίου, Σοφοκλής Φυττής και κα Ρούλα Μαυρονικόλα είχαν σήμερα συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Janez Potočnik, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Τον κ. Potočnik συνόδευαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Γεωργίας και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης 01/06/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş έδωσαν, σήμερα, κοινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του κ. Cioloş στην Κύπρο.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας στο περιθώριο ενημέρωσης του προς τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες 01/06/2012

Τη διαπίστωσή του ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά στην προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης σε σημερινή ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα τις τριήμερης επίσκεψης εργασίας στις Βρυξέλλες (29-31 Μαΐου). Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός προέβη σε έναν απολογισμό των επαφών και της συμμετοχής του τόσο στα Συμβούλια Υπουργών Ανταγωνιστικότητας και Εξωτερικών Υποθέσεων σε σχηματισμό Υπουργών Εμπορίου όσο και στο συνέδριο «Mission Growth: Europe at the Lead of the New Industrial Revolution».

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βάσου Σιαρλή

Για σκοπούς τάξης και αποφυγής παρεξηγήσεων επιθυμώ να δηλώσω τα πιο κάτω: Κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2012 είχα επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή μου πριν το τέλος Μαΐου να ανακοινώσω μέτρα εξυγίανσης τα οποία σκοπό έχουν τη διόρθωση της παρέκκλισης του δημοσιονομικού ελλείμματος, έτσι ώστε να περιοριστεί για το 2012 στο μέγιστο ποσοστό του 2,5% του ΑΕΠ.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. σχετικά με την πρόσφατη νομοθεσία για τον Φ.Π.Α. 01/06/2012

H Υπηρεσία Φ.Π.Α. εκφράζει τη λύπη της για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες εναντίον της νομοθεσίας που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 9 Μαρτίου 2012 και αφορά τον Φ.Π.Α. στους εργολάβους. Είναι άξιον απορίας πώς, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα μέτρο που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφερομένων μερών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της Γενικής Κυβερνήτη της Αυστραλίας

Η αλληλεγγύη της Αυστραλίας προς την Κύπρο εκφράζεται διαχρονικά, και ως ένδειξη της εκτίμησης για τη συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει χρηματικά για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των Αυστραλών που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Πρόποση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο επίσημο γεύμα προς τιμήν της Γενικής Κυβερνήτη της Αυστραλίας κας Quentin Bryce

Αγαπητή κυρία Γενική Κυβερνήτη,
Εξοχότατοι,

Κυρίες και κύριοι,


Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας καλωσορίζω στην Κύπρο σε ανταπόδοση της δικής μου επίσημης επίσκεψης στη χώρα σας, πέρυσι τέτοια εποχή. Αυτή η ανταλλαγή επισκέψεων αποτελεί απόδειξη των στενών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας.

Πρόεδρος της Βουλής και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα παραστούν σε εκδήλωση για το περιβάλλον

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος την Τρίτη, 5 Ιουνίου στις 11.15 π.μ., στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα παραστούν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αγλαντζιάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου), τη Σχολική Εφορεία Αγλαντζιάς και τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «ΑΚΤΗ».

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην τελετή των αποκαλυπτηρίων τιμητικής πλάκας στη μνήμη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη, στην αμφιθεατρική αίθουσα του Λυκείου Αραδίππου

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να τελέσω τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη στην αμφιθεατρική αίθουσα του Λυκείου Αραδίππου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής Στήριξης Παιδιών και Εφήβων, στη Λευκωσία

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω την έναρξη της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111, η οποία θα διασφαλίσει περαιτέρω το δικαίωμα του παιδιού στην πρόσβαση υπηρεσιών στήριξης και προστασίας. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές οντότητες με ανάγκες και δικαιώματα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τη Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας


01/06/2012

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει την ευκαιρία στην Κύπρο να καταδείξει τις δεξιότητες και τις δυνάμεις της, είπε σήμερα η Γενική Κυβερνήτης της Αυστραλίας κα Κουέντιν Μπράις, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο.

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schul

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος
 
01/06/2012
Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, στο Φεστιβάλ Παιδιού Πολιτιστικού Ομίλου Νέας Γενιάς Ορόκλινης
 
01/06/2012

Η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη για 7η συνεχή χρονιά στην Ευρώπη στην ποιότητα των νερών κολύμβησης

01/06/2012
Η Κύπρος από το 2005 και για έβδομη συνεχή χρόνια κρατάει την πρωτιά στην Ευρώπη με 99.1 % ακόμη και με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ενώ ακολουθούν με ποσοστό συμμόρφωσης η Μάλτα και η Κροατία με 97.8% και η Ελλάδα με 94.1%.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου


01/06/2012
Με πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amre θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 4 και 5 Ιουνίου 2012.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΚΟ το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα γεωργίας



Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κα Αίγλη Παντελάκη παρουσίασε χθες στο Υπουργείο Γεωργίας στους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για τα θέματα γεωργίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, στη Δανία

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης μεταβαίνει αύριο στη Δανία για να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου.

Μ. Σουλτς: Οι προετοιμασίες για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο είναι άψογες



Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χθες
Την πεποίθηση ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μια πολύ καλή Προεδρία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας ότι ο ίδιος σπάνια έχει δει μια Κυβέρνηση τόσο καλά προετοιμασμένη όπως είναι η Κυπριακή.

 

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», στην Αθήνα
 
01/06/2012