15/2/14

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας στη Ρώμη







Επίσπευση των ερευνητικών δραστηριοτήτων της στην κυπριακή ΑΟΖ θα έχει η εταιρεία ΕΝΙ λόγω της περαιτέρω ενθάρρυνσής της από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και από τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος ανέφερε ότι μετά από κάποιες τυπικές διαδικασίες θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης με την εταιρεία για τη δημιουργία χερσαίου τερματικού.

The President of the Republic met with Pope Francis






The President of the Republic Mr Nicos Anastasiades today had a private audience with Pope Francis at the Vatican during which they discussed issues concerning the inter-religion dialogue, regional developments, the latest developments on the Cyprus problem, the bilateral relations between Cyprus and the Holy See, and the protection of cultural heritage.

Ανακοίνωση της Αγίας Έδρας για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάπα Φραγκίσκο





Σήμερα το πρωί ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με την Α.Ε. Γραμματέα του Κράτους Καρδινάλιο Pietro Parolin, τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Dominique Mamberti, Υπουργός Εξωτερικών.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ




Οι Κύπριοι πολίτες γνωρίζουν τι παρέλαβε η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια και τι παρέδωσε.



Γνωρίζουν, επίσης, πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή του γλύτωσαν τον τόπο κυριολεκτικά από τη χρεοκοπία.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο





Οι θέσεις μας βρίσκουν κατανόηση και σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το Κυπριακό, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν το διαθρησκευτικό διάλογο, τις περιφερειακές εξελίξεις,  τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αγίας Έδρας και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση «Κεντούμε μνήμες από τα υφαντά του Καραβά»






Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Καραβά, κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, να χαιρετήσω τη σημερινή εκδήλωση, «Κεντούμε μνήμες από τα υφαντά του Καραβά». Ταυτόχρονα, συγχαίρω τους νέους του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, για την ενεργό συμμετοχή τους, που στοχεύει να μοιραστούν μαζί μας τη μεγάλη περηφάνια για την καταγωγή τους, την ιστορία και τις παραδόσεις του Καραβά.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού





Με ιδιαίτερη χαρά, έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα στην εκδήλωση βράβευσης που διοργανώνεται από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.) Λεμεσού, για να εξάρουμε την προσφορά και να τιμήσουμε δεόντως τις οικογένειες, των οποίων ο πατέρας και οι τρείς γιοί, έχουν υπηρετήσει κανονική θητεία στις τάξεις της Εθνική Φρουράς.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Monday 17/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει την επίσημη επίσκεψη του στην Αγία Έδρα




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, η οικονομία και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πάπα Φραγκίσκο.