10/11/13

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Δευτέρα, 11/11/2013

Έκτακτο υπηρεσιακό ταξίδι του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στις Βρυξέλλες






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναχωρεί σήμερα, 11 Νοεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, για την προώθηση υλοποίησης των Μονάδων Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη σύναξη των αγωνιστών ΕΟΚΑ ’55-‘59 στην Κοκκινοτριμιθιά






Με συνείδηση εθνικής ευθύνης και ιστορικού χρέους, μαζευτήκαμε σήμερα στον καθαγιασμένο τούτο χώρο για να θυμηθούμε και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής σε ήρωες και αγωνιστές που με τη θυσία και τη δράση τους έγιναν παράδειγμα και καθοδηγητικός φάρος για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Τραχωνιτών



Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και σεβασμό βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον ιερό τούτο χώρο για να τιμήσουμε τους ήρωες του Τράχωνα, ως έχουμε υποχρέωση και οφειλή απέναντι στην ιστορία και τις επερχόμενες γενεές.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Φωτίου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην συνεστίαση του Συνδέσμου Γιαλουσιτών


Είναι με συγκίνηση που απευθύνομαι σε σας από το βήμα της ετήσιας συνεστίασής σας. Και η συγκίνηση, πιστεύω, διακατέχει όλους μας. Από τη μια είναι, βέβαια, η χαρά της επανασύνδεσης πολλών από εσάς μετά από μια μακρά χρονική περίοδο, η γνωριμία με τη νέα γενιά των Γιαλουσιτών και όσα άλλα εξυπηρετεί σε ανθρώπινο επίπεδο η ίδρυση και η λειτουργία του Συνδέσμου σας. Από την άλλη, όμως, είναι οι μνήμες που ξυπνούν μέσα μας από τη Γιαλούσα, το ιστορικό κεφαλοχώρι της χερσονήσου των Αγίων, της Καρπασίας μας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας επί κοινής διακήρυξης θα συνεχιστούν.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές καθορίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Κυριακή, 10/11/2013

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του
Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου