19/11/13

The President of the Republic met with the President of Serbia


The President of the Republic Mr Nicos Anastasiaded met today with the President of Serbia Mr Tomislav Nikolic, at the Presidential Palace. The Serbian President came to Cyprus yesterday in order to attend the funeral of the former President of the Republic Glafcos Clerides today.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος ήρθε χθες την Κύπρο για να παραστεί σήμερα στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου για την επέτειο της υπογραφής της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού



Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί,


Συμπληρώνονται  φέτος 24 χρόνια από τις 20 Νοεμβρίου 1989 που υπογράφηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Σύμβαση επιτυγχάνει τον καθορισμό ενός πλαισίου, το οποίο είναι αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα και στο οποίο καθορίζονται με σαφήνεια τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, την  υγεία, την προστασία και την επιβίωση.

The President of the Republic met with the Prime Minister of Greece



 
Metropolitan Hellenism honors Glafcos Clerides, a distinguished political man, who associated his name firmly with the modern history of Cyprus, said today the Prime Minister of Greece Mr. Antonis Samaras, who arrived in Cyprus in the morning to attend the funeral of the former President of the Republic of Cyprus.

Κηδεύτηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης



  


Με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους κηδεύτηκε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, στην παρουσία των πολιτειακών Αρχών της Κύπρου, της ηγεσίας της Κυβέρνησης της Ελλάδας, της Σερβίας, εκπροσώπων ξένων Κυβερνήσεων και πλήθος κόσμου.

Eulogy by the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at the funeral of Glafcos Clerides



  
Dear President and my dear political father,



It happened that I have the honour of bidding you farewell. It is up to me to convey the messages of respect, recognition, gratitude and genuine love, from the whole of the political leadership, the leadership of our Church and the people of our still divided country.

Παγκύπρια ημερίδα με θέμα «Κινητικότητα και Ευρωπαϊκή Πολιτότητα»





Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, ως διαχειριστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης στην Κύπρο, διοργανώνει Παγκύπρια Ημερίδα με θέμα «Κινητικότητα και Ευρωπαϊκή Πολιτότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 9:30 – 13:00.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας






Ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη, έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα που άρρηκτα συνέδεσε το όνομα του με τη νεότερη κυπριακή Ιστορία, είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έφτασε το πρωί στην Κύπρο για να παραστεί στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα στις 2 μ.μ. συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nikolic, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.


Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

Αγαπημένε Πρόεδρε και πολιτικέ μου πατέρα,
Σε μένα έλαχε η τιμή να σε αποχαιρετήσω. Σε μένα να σου μεταφέρω τα μηνύματα σεβασμού, αναγνώρισης, ευγνωμοσύνης και άδολης αγάπης, από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, της ηγεσίας της εκκλησίας μας και τον λαό της διαιρεμένης ακόμη πατρίδας μας.