8/3/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Σλοβακίας και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κίνας 08/03/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε σήμερα χωριστές συναντήσεις, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την Πρέσβη της Ολλανδίας κα Brechje Schwachofer, τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Guido Cerboni, την Πρέσβη της Σλοβακίας κα Anna Turenicova και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κίνας κα Jiang Chunyan.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα 08/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Κυριακή, 10 Μαρτίου στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το θάνατο Τουρκοκύπριου από γρίπη H1N1 08/03/2013

Αναφορικά με το περιστατικό θανάτου Τουρκοκύπριου ασθενούς από γρίπη Η1Ν1, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για τον τραυματισμό μαθήτριας σε σχολικό λεωφορείο 08/03/2013

Σε σχέση με τον χθεσινό τραυματισμό μαθήτριας που μετέβαινε στο Γυμνάσιο Κλήρου με σχολικό λεωφορείο, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chávez 08/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης υπέγραψε σήμερα, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Λευκωσία, το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον θάνατο του Προέδρου της

Συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας με κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας 08/03/2013

Ομάδα τεχνοκρατών του Υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Διονύση Μαυρονικόλα, συμμετείχε στις 6 Μαρτίου σε σύσκεψη με κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Τρόικας. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης λειτουργοί του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και ομάδα από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας 08/03/2013


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο κα Anna Tureničova, εν όψει της αποχώρησής της από την Κύπρο.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων 08/03/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Σάββα Ευαγγέλου και εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 08/03/2013

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας απευθύνω θερμό χαιρετισμό στις γυναίκες της Κύπρου.

Η Κύπρια γυναίκα έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια και αποτελεσματική όπου και αν δραστηριοποιηθεί, και η χώρα μας έχει με πολλούς τρόπους ευεργετηθεί από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά από διάφορες επάλξεις.

Συναντήσεις του Υπουργού Γεωργίας με τους Πρέσβεις της Σλοβακίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας 08/03/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις, στο γραφείο του, με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα Anna Tureničova, τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Guido Cerboni και την Πρέσβειρα της Ισπανίας κα Ana María Salomón Pérez.

Οι συναντήσεις είχαν χαρακτήρα εθιμοτυπικό. Ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για διμερή θέματα στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον κ. Γιώργο Λιλλήκα

Οι κινήσεις και η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη απέναντι στην Τρόικα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είπε σήμερα ο κ. Γιώργος Λιλλήκας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν διέξοδοι.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Έχουν περάσει 156 ολόκληρα χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που μια ομάδα υφαντριών της Νέας Υόρκης έγιναν πρότυπα αγωνιστικότητας ενάντια στην εκμετάλλευση, στην αδικία και την καταπίεση. Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή της Γερμανίδας φεμινίστριας Κλάρας Τσέτκιν, η οποία ήταν η πρωτοστάτης στην καθιέρωση εορτασμού της σημερινής ημέρας. Με το παράδειγμά της, αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό φάρο στους αγώνες των ανά τον κόσμο εκατομμυρίων γυναικών που αγωνίζονται για την επικράτηση των δικαιωμάτων τους και για τη σφυρηλάτηση δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης στον αγώνα τους για καλύτερες μέρες.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της ΕΕ, στο Δουβλίνο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ αναχωρεί αύριο για το Δουβλίνο για να συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βουλευτής κ. Ν. Νικολαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ΚΣΣΕ, στο Παρίσι

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί την Κυριακή, 10 Μαρτίου, για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου.

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών στο Τμήμα Αρχαιοτήτων

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη δημιουργία Διπλωματικής Αποστολής του Σουλτανάτου του Ομάν στην Κύπρο

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρετίζει την απόφαση του Σουλτανάτου του Ομάν, της 27ης Φεβρουαρίου 2013, για ίδρυση Διπλωματικής Αποστολής στην Κύπρο. Η απόφαση, η οποία υλοποιείται κατόπιν έκδοσης Βασιλικού Διατάγματος του Σουλτάνου του Ομάν Qaboos Bin Said al Said, θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ενδυνάμωση των ιστορικών, παραδοσιακών και φιλικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ομάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, στην παρουσία των Υπουργών Συγκοινωνιών και Εργων κ. Τάσου Μητσόπουλου, Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 08/03/2013

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 08/03/2013

1. Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας έχει το πρωί στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) ο Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης για συζήτηση θεμάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν το κυπριακό μνημόνιο. Η αντιπροσωπεία της Τρόικας είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της ΚΤ στην Κεντρική Τράπεζα, όπου συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κατά τη συνομιλία τους ανασκοπήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.