22/2/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την οικονομία 22/02/2013

Κάποιοι χθες ήθελαν να κάνουν «παράσταση» και θέλουν να δημιουργήσουν θέμα με το περιστατικό που αφορούσε στο αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σε άλλη αναφορά του επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων.

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον ΔΗΣΥ 22/02/2013

Ο κ. Αναστασιάδης προσπαθεί να αποκτήσει άλλοθι για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στην περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το να προσπαθεί να πείσει ότι η Κυβέρνηση τις έχει δεχθεί, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε της τελευταίας συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 22/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, της τελευταίας συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου είπε: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μέτρα Ενίσχυσης της Φοιτητικής Μέριμνας για τους Κύπριους φοιτητές του εξωτερικού 22/02/2013

Μετά την έγκριση της συνέχισης των στοχευμένων Μέτρων Ενίσχυσης της Φοιτητικής Μέριμνας για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013,

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, στη Λευκωσία 22/02/2013

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών

Δήλωση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου 22/02/2013

Παρακολουθώ από χθες τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περί πιέσεων Υπουργού προς το Υπουργείο Οικονομικών για αποδέσμευση €37 εκατομμύριων που, όπως ισχυρίστηκε, αφορούν αποκλειστικά αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων προς Τουρκοκύπριους που έγιναν μόλις πριν ένα χρόνο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους σε συνέντευξη Τύπου για τον Διεθνή Μήνα Γαλλοφωνίας στην Κύπρο 22/02/2013

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω σήμερα τα 43 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας και την έναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Μήνα Γαλλοφωνίας στην Κύπρο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην υπογραφή του συμβολαίου για τη βελτίωση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο 22/02/2013

Υπογράφουμε σήμερα, εδώ στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο κατασκευής ενός ακόμη σημαντικότατου για την πόλη της Πάφου αναπτυξιακού οδικού έργου, αυτού της ανακατασκευής και βελτίωσης της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, συνολικού περίπου κόστους €10,5 εκ συν ΦΠΑ. Ενός έργου το οποίο γνωρίζω πολύ καλά ότι ήταν για χρόνια πάγιο αίτημα όχι μόνο των δημοτών της Πάφου αλλά και της ευρύτερης δυτικής περιοχής της Πάφου. Έτσι είναι με ιδιαίτερη χαρά που είμαστε σήμερα εδώ για τις υπογραφές των κατασκευαστικών συμβολαίων του έργου αυτού.

Συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον ΓΓ του ΟΗΕ 22/02/2013


Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα γραφεία του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών (www.mfa.gr), στη συνάντηση έγινε, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, το Κυπριακό αλλά και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ - Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 22/02/2013

ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ - Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 22/02/2013

1. Πέφτει απόψε τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας και την Κυριακή οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά. Η προεκλογική των δύο υποψηφίων κλείνει με τη διακαναλική τηλεμαχία που θα μεταδοθεί απόψε.