17/12/13

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης





Ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις οποίες συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα Διεύρυνσης και της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την περίοδο 19-20 Δεκεμβρίου 2013.

Παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών σε συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες




Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί μια λεπτή και δύσκολη διαδικασία, η οποία οδήγησε τόσο στη συμφωνία της 19ης Απριλίου, όσο και στη μετέπειτα επιτυχή διενέργεια τοπικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο.

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα με τίτλο «Απόπειρα αυτοκτονίας μετανάστη»





Το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, ημερ. 15/12/2013, με τίτλο «Απόπειρα αυτοκτονίας μετανάστη»:

 

Αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας με την ονομασία «Med Group», στις Βρυξέλλες



Πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των επτά μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Στη συνάντηση, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου στην Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Επαγγελματικών Προσόντων της ΑνΑΔ



Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ), να χαιρετίσω την αποψινή τελετή και να απονείμω στους επιτυχόντες τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικών Προσόντων, τα οποία απόκτησαν  επάξια.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Νίκος Κουγιάλης συνυπογράφει τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε Υπουργικής Σύσκεψης για την ακίνητη ιδιοκτησία στις κατεχόμενες περιοχές






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, Υπουργικής Σύσκεψης με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, για την επεξεργασία κινήτρων για Ελληνοκύπριους που ενδιαφέρονται ή θα ενδιαφερθούν να πωλήσουν ή και να αγοράσουν ακίνητη ιδιοκτησία στις κατεχόμενες περιοχές.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής



Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη
στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τετάρτη, 18/12/2013

Ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου στην τελετή βράβευσης μελών της Αστυνομίας




Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό κατά την τελετή βράβευσης των μελών της Αστυνομίας που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στο Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων και στο Πρόγραμμα Διερεύνησης Οδικών Τροχαίων Δυστυχημάτων κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2012 – 2013. Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός είπε:

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο κ. Damtew Dessalegne.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συνάντηση ΥΠΕΞ μεσογειακών κρατών-μελών ΕΕ και σύσταση “Med Group” (Βρυξέλλες, 16.12.2013)






Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των επτά μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα - συναντήθηκαν, χθες, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, και αποφάσισαν να συγκροτήσουν το Med Group, τη Μεσογειακή Ομάδα, η οποία θα λειτουργεί ως δίκτυο συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά και γενικότερα της ΕΕ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Φωτίου, σε εκδήλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα





Σε χαιρετισμό που απεύθυνε χθες ο Υπουργός  Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα «Μια νέα πνοή στην Κύπρο της αγάπης και της ειρήνης», που έγινε στη μνήμη του κεκοιμημένου Καθηγούμενου της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, δήλωσε τα πιο κάτω:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για έκδοση ταυτοτήτων νοσηλείας




Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού  και έχοντας ώς κύριο μέλημα την αντιμετώπιση του συνωστισμού που παρατηρείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασίας με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνησαν όπως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης ταυτοτήτων νοσηλείας για όλες τις ταυτότητες νοσηλείας επεκταθεί μέχρι τις 30.4.2014.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για θέματα επικαιρότητας





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

TRNC NEWS HEADLINES FOREIGN MINISTER NAMI VISITS TDP LEADER


The Minister of Foreign Affairs Özdil Nami visited the Leader of Communal Democracy Party (TDP) Cemal Özyiğit at TDP Central Office yesterday.
During the meeting, stating that he and his party have full belief in democracy, the Minister of Foreign Affairs Nami said that unions, non governmental organizations and political parties should be informed about every issue, especially about each phase of the Cyprus issue and added that this was the mission and responsibility of the government.

Κάλαντα από Αστυνομία, ΓΕΕΦ, ΕΛΔΥΚ και παιδιά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



  O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άκουσε σήμερα τα Κάλαντα από την Αστυνομία, την Εθνική Φρουρά, την ΕΛΔΥΚ και από παιδιά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Κυπριακό Νηολόγιο – 50 Χρόνια Λειτουργίας







Με την ευκαιρία των 50 χρόνων ίδρυσης και λειτουργίας του Κυπριακού Νηολογίου, δόθηκε Διάσκεψη Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων






Τις θερμές ευχές του έδωσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς, εθνοφρουρούς και πολιτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια επισκέψεών που πραγματοποίησε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Πετρελαιοειδών 13.12.2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μέσος Όρος Τιμών Λιανικής Πώλησης Φρούτων και Λαχανικών 



που Λήφθηκαν από Αντιπροσωπευτικό Δείγμα Φρουταριών Παγκύπρια

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου σε δείπνο για τους συνεργάτες της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου






Μία από τις σημαντικότερες και συνάμα την τραγικότερη ίσως σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού αποτελεί το προδοτικό πραξικόπημα του 1974 και η βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε, οι συνέπειες των οποίων εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να ταλανίζουν τον λαό της Κύπρου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου στην τελετή εγκαινίων του Δυτικού Παρακαμπτήριου Αθηένου




Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Είναι με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, μαζί με το φίλο Δήμαρχο Αθηένο, για να παραδώσουμε το έργο αυτό και επίσημα στην κυκλοφορία.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου






Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης
και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου


Τρίτη, 17/12/2013