7/9/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον Εσπερινό της Παναγίας των Περβολιών του Δικώμου 07/09/2012

Η προστασία της πολιτιστικής και της θρησκευτικής μας κληρονομιάς είναι η αιχμή του δόρατος των προσπαθειών για αντιμετώπιση της σύλησης τους, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ 07/09/2012

Η Κύπρος είναι από τους μικρότερους εταίρους και δεν φιλοδοξεί να ηγηθεί της Ένωσης, όπως μεγάλες χώρες, γι’ αυτό αποκτά το θάρρος να πει ορισμένες αλήθειες ως Προεδρία της ΕΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε, το απόγευμα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ramon Luis Valcarcel Siso.

Ο Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στα θέματα υδρογονανθράκων 07/09/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των εξελίξεων στα θέματα υδρογονανθράκων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο 5o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων Συμπλέγματος Ημιορεινών Κοινοτήτων Λεμεσού, στην Παραμύθα 07/09/2012

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση, εκ μέρους του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας και Συμπλέγματος Ημιορεινών Κοινοτήτων Λεμεσού (Παλώδια, Παραμύθα, Αψιού, Φασούλα, Σπιτάλι), να παρευρεθώ στο 5ο κατά σειρά Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων που διοργανώνεται στην περιοχή.


Εκδηλώσεις όπως η αποψινή, πέραν του ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα, αποτελούν και σημείο αναφοράς και προβολής των ηθών και εθίμων καθώς και της πολιτιστικής παράδοσης της πατρίδας μας. Η γαστρονομική παράδοση του τόπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τα βάθη των αιώνων και κληρονομήθηκε σε μας ως παρακαταθήκη.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στον εσπερινό της Παναγίας των Περβολιών του Δικώμου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Συνοικισμό Ανθούπολης 07/09/2012

Η σύναξη των Δικωμιτών και των Δικωμίτισσων με την ευκαιρία του εορτασμού της γιορτής της Παναγίας, εδώ στον συνοικισμό Ανθούπολης, δεν εκπληρώνει μόνο ένα θρησκευτικό και κοινωνικό καθήκον. Αποτελεί πάνω απ όλα πράξη αντίστασης και αγώνα για τη δικαίωση του λαού μας.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 6 Σεπτεμβρίου
2012, με στόχο να περιορίσει τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά σε βάρος χωρών της ευρωζώνης, έλαβε απόφαση για:

Η Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο 07/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποίησε στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας 07/09/2012



Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, ημερομηνίας 6/9/2012, για Συμπληρώματα Διατροφής τα οποία περιέχουν την ουσία 1,3 Dimethylamylamine (DMAA), το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έλαβαν νέα πληροφόρηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία σε συγκεκριμένες παρτίδες των πιο κάτω Συμπληρωμάτων Διατροφής βρέθηκε η εν λόγω ουσία, η οποία και αναγράφεται στα συστατικά τους:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 07/09/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι οι μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές/μαθήτριες των Δημοσίων Γυμνασίων/Λυκείων και Τεχνικών Σχολών την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου

Ο Βουλευτής δρ Αδάμου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής στην 7η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης 07/09/2012


Ο Βουλευτής δρ Αδάμος Αδάμου μεταβαίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Κοτόρ του Μαυροβουνίου, για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, στην 7η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τον κ. Αδάμου συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Νέα νομοθεσία για απαγόρευση εξαρτημάτων μηχανημάτων 07/09/2012



Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, νομοθεσία που απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά κοπτικών εξαρτημάτων αρθρωτού τύπου για φορητές θαμνοκοπτικές μηχανές χειρός. Πρόκειται για τους περί των Βασικών Απαιτήσεων (Μηχανήματα) (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2012 (Κ.Δ.Π. 279/2012, 27.7.2011) και το περί Απαγόρευσης Διάθεσης στην Αγορά (Κοπτικών Μηχανημάτων Αρθρωτού Τύπου) Διάταγμα του 2012 (Κ.Δ.Π. 291/2012, 3.8.2012) που εναρμονίζονται με τη σχετική Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 19ης Ιανουαρίου 2012.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 07/09/2012

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα του ελέγχου της ΕΕ σε σχέση με τη συμφωνία για παραχώρηση χορηγίας από την ΕΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία για υιοθέτηση του ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο έλεγχος συνιστά έλεγχο ρουτίνας τον οποίο ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά καιρούς στα κράτη μέλη και ο οποίος επιπρόσθετα προβλέπεται και σε σχετικό Άρθρο της Συμφωνίας για παραχώρηση χορηγίας από την ΕΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία για υιοθέτηση του ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΡΑΕΚ 07/09/2012

Η Κυβέρνηση υλοποίησε ή προωθεί προς υλοποίηση τις αποφάσεις για δημιουργία τερματικού υγροποίησης, για δημιουργία κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων καθώς και εθνικού ταμείου, για διαχείριση των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ) κ. Γιώργος Σιαμμάς, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Αρχής επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια την Ετήσια Έκθεση της ΡΑΕΚ για το 2011.

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομάδας Παραγωγών Αμπελουργών Πισσουρίου 07/09/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Θεοφάνους και μέλη της Ομάδας Παραγωγών Συνεργατικής Εταιρείας Αμπελουργών Πισσουρίου (ΣΕΑΠ) Λτδ, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Καθαρής (Λάρνακας) στο πλαίσιο του Διημέρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 07/09/2012

Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματος ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που έχει εφαρμοστεί στην ιστορία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έχει περιληφθεί, για πρώτη φορά, από τη φετινή σχολική χρονιά, και διήμερο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Προδημοτικής, Ειδικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης στα πρότυπα του διημέρου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται με επιτυχία την τελευταία διετία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου, κατά την 139η συνεδρία του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών 07/09/2012

Καλωσορίζοντάς σας στο νησί μας, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να απευθύνω αυτόν τον εγκάρδιο χαιρετισμό, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε.
Από τη θεσμοθέτησή της το 1992, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Επιτροπή των Περιφερειών, αν και συμβουλευτικό όργανο, καθιερώθηκε στην πράξη ως η Ευρωπαϊκή φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε σχολικά είδη 07/09/2012

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και ιδιαίτερα τους γονείς ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά των σχολικών ειδών για τα παιδιά τους.

Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπία θα συμμετάσχει στην 58η Παγκόσμια Διάσκεψη του CPA 07/09/2012

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί για το Κολόμπο της Σρι Λάνκα για να συμμετάσχει στην 58η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 8 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2012. Η αντιπροσωπία αποτελείται από τους βουλευτές, δρα Πάμπο Παπαγεωργίου, κ. Γεώργιο Τάσου και κ. Σοφοκλή Φυττή. Τους βουλευτές συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Χριστιάνα Σολομωνίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας 07/09/2012

Την ελπίδα όπως η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελέσει κίνητρο για την επίλυση του Κυπριακού και όχι αντικίνητρο εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας κ. Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων σε δρόμους της επαρχίας Λάρνακας 07/09/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι, την περίοδο 10/9/2012 - 21/9/2012 μεταξύ των ωρών 9 π.μ. και 3 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον τρίτο κόμβο Ξυλοφάγου και από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού μέχρι την Κοφίνου, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων εκατέρωθεν της κεντρικής νησίδας.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. 07/09/2012

Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:
• Η ηλεκτρονική υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα μέσω του συστήματος TAXISnet για την περίοδο του Αυγούστου 2012, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 15 Σεπτεμβρίου 2012, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση του Σχεδίου Χορηγιών στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία στο ΑΞΙΚ 07/09/2012

Αγαπητοί Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Φίλες και φίλοι,

Είμαστε σήμερα εδώ για την παρουσίαση του Σχεδίου Χορηγιών στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, το οποίο προκηρύσσεται σήμερα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αναστέλλουν τη λειτουργία τους ολικώς ή μερικώς κατά τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να εντάξουν τους εργαζομένους τους σε προγράμματα κατάρτισης.