23/9/13

Ομιλία του Υπουργού Ενέργειας κ. Γ. Λακκοτρύπη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού


Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση να παραστώ και να χαιρετίσω τη φετινή Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Λεμεσού.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε δημοσίευμα


Σε σχέση με το δημοσίευμα με τίτλο «Διασπάθιση Εκατομμυρίων», το οποίο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δηλώνει τα εξής:

Απάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών σε δημοσιεύματα εφημερίδων

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα των εφημερίδων «Φιλελεύθερος», ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο «Mayday, Mayday, Mayday», και «Πολίτης», ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο «Επ. Διερεύνησης Αεροπορικών - Στη μέγγενη για κατάργηση» αναφέρει τα ακόλουθα:

Απάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε ΕΔΕΚ και ΕΔΟΝ για την επιβολή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ και της ΕΔΟΝ σχετικά με την εισαγωγή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία. Παρόμοιο θέμα έχει τεθεί και πριν λίγες ημέρες από την ΕΔΟΝ καθώς και από την ΠΕΟ

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και του Πρέσβη της Γαλλίας, στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent επισκέφθηκαν σήμερα το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία, όπου επιθεώρησαν τάξεις του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των «Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών»

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε συνεδρία του την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των «Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών». Με την υπό αναφορά Διακήρυξη καθορίζεται μια κοινή βάση για τα δικαιώματα και τις ευθύνες των Εθελοντών και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου κ.κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Ευάγγελου Βενιζέλου και Nabil Fahmy. Από κυπριακής πλευράς παρέστη, επίσης, ο Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες στη Νέα Υόρκη συνάντηση με ηγετικά στελέχη της Αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης AIPAC. Στη συνάντηση παρίσταντο ο
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Γιώργος Σιακαλλής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρόεδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Από πλευράς AIPAC παρίσταντο ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Michael Kassen, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κ. Bob Cohen και ο Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων κ. Stephen Schneider.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο 7ο Φιλανθρωπικό Ράλλυ Παλαιού Αυτοκινήτου


Σε χαιρετισμό του στην τελετή εκκίνησης του Φιλανθρωπικού Ράλλυ Παλαιού Αυτοκινήτου, που έγινε χθες στη Λεμεσό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε: