28/5/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη


Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιθυμεί να δηλώσει:
«Μετά τις διευκρινίσεις που εδόθησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έγγραφο αναφοράς των πεπραγμένων της περιόδου 2008 – 2012, η όποια συζήτηση, ουσιαστικά, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Κατόπιν πληροφοριών της Αστυνομίας Κύπρου και της Πολιτικής Άμυνας, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τις απογευματινές ώρες σήμερα δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε σεισμική δόνηση από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος.

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στο Δουβλίνο 28/05/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου στο Δουβλίνο.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου 28/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός είπε τα εξής:

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών με τον Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης 28/05/2013

O Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης κ. Ανδρέα Πετρίδη στην παρουσία του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Πόλυ Μιχαηλίδη, εκπροσώπων του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αποδέσμευση του κονδυλίου για τους υπηκόους τρίτων χωρών 28/05/2013


Mε αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου που αφορούν την αποδέσμευση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του κονδυλίου για υπηκόους τρίτων χωρών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρινίζει τα ακόλουθα:


Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου με την Πρέσβη της Γερμανίας 28/05/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Γερμανίας στην Κύπρο δρα Gabrielle Guellil.

Ετήσια Έκθεση του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Ο ΄Εφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κ. Χρίστος Ανδρέου υπέβαλε στις 15 Μαΐου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, την Ετήσια Έκθεση και Ετήσια Στατιστική ΄Ερευνα του για το έτος 2012.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων 28/05/2013


O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Νικολαΐδη στις εργασίες της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ στη Σμύρνη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Σμύρνη, οι εργασίες της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Δήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

α. Όσον αφορά την επίδοση του εγγράφου συγκλίσεων – αποκλίσεων της περιόδου 2008-2012, μετά από διευκρινίσεις που εδόθησαν από τον κ. Ντάουνερ φαίνεται ότι το έγγραφο όντως επιδόθηκε στο Διπλωματικό μου Γραφείο στις 30 Απριλίου.

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου αναχωρεί για το Ερεβάν

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αναχωρεί αύριο για το Ερεβάν, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης,

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑ 28/05/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας 28/05/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του στις 24 Μαΐου 2013 διόρισε τους κ.κ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Μιχάλη Σπανό και Στέλιο Κοιλιάρη ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για χρονική περίοδο πέντε ετών.

Χαιρετισμός της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ με τίτλο ΚΑΛΧΑΣ-«Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανάλυσης για την αποτελεσματική πυροπροστασία των δασών», στο ξενοδοχείο SEMELI, στη Λευκωσία

Τρίτη, 28/5/2013
Χαιρετισμός της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη
εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
και Περιβάλλοντος στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ με τίτλο ΚΑΛΧΑΣ-«Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανάλυσης για την αποτελεσματική πυροπροστασία των δασών», στο ξενοδοχείο SEMELI, στη Λευκωσία

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/05/2013 10:00


1. Τον διορισμό του Χρήστου Σορώτου ως Ενδιάμεσου Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την επιλογή του μετά και την απόφαση του Μιχάλη Κολακίδη να μην αποδεχθεί το διορισμό