31/7/12

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε σε δείπνο που παρέθεσε χθες προς τιμήν του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου 31/07/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο, μίλησε χθες σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο Βόρειο Λονδίνο η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Πρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του κα Έλση Χριστόφια, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για το θέμα του χαλουμιού 31/07/2012


Σε δηλώσεις του σήμερα, στο Υπουργείο Γεωργίας, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα για το θέμα του χαλουμιού.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών 31/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Green Dot Cyprus 31/07/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Σπανό και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κυριάκο Παρπούνα της εταιρείας Green Dot Cyprus.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα 31/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα κ. Λάμπρο Λουκά κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα της κοινότητας να της εκμισθωθεί κρατική γη για τη δημιουργία σκοπευτηρίου.

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη για την κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου - Γαλλίας 31/07/2012

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της κοινής αεροναυτικής άσκησης Έρευνας-Διάσωσης και ασύμμετρων απειλών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού μεταξύ δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας υπό τον συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για τις τιμές των πετρελαιοειδών 31/07/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των τιμών των πετρελαιοειδών.
Οι δηλώσεις του κ. Συλικιώτη έγιναν μετά το πέρας της σύσκεψης της Υπουργικής Επιτροπής για τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε της Υπουργικής Επιτροπής για τις επενδύσεις 31/07/2012

Συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικώτη, η Υπουργική Επιτροπή για τις επενδύσεις. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, συμμετείχαν η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) κ.κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και Χάρης Παπαχαραλάμπους, αντίστοιχα.

Κοινή Αεροναυτική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας 31/07/2012

Στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία διεθνής αεροναυτική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης και ασύμμετρων απειλών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, από τις 10 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 31/07/2012

Σε αλαζονική και ειρωνική συμπεριφορά από μέρους του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Εκδηλώσεις της Πρεσβείας της Κύπρου στη Σλοβακία με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας 31/07/2012

Τέσσερεις σημαντικές εκδηλώσεις με πολιτιστικό περιεχόμενο πραγματοποίησε η Πρεσβεία της Κύπρου στη Σλοβακία στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβακία προέβη σε ενημέρωση για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 31/07/2012

O Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβακία κ. Μάριος Κουντουρίδης ενημέρωσε, μετά από σχετική πρόσκληση, την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας. Η ενημέρωση, όσο και η συζήτηση που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.