3/8/12

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση τιμής για τον Πρόεδρο Μακάριο, στην Παναγιά Πάφου 03/08/2012

Ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση να παραστώ και να είμαι ομιλητής για ακόμη μια χρονιά σε αυτή την ωραία εκδήλωση τιμής και αγώνα για τον Εθνάρχη Μακάριο, εδώ στη γενέτειρα του Παναγιά, ανήμερα της επετείου του θανάτου του. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανές τις πολιτικές παρακαταθήκες του Μακαρίου. Να παραδειγματιζόμαστε από τη στάση ζωής ενός ανθρώπου ο οποίος δεν αφιερώθηκε απλά στο ιερατικό του σχήμα, αλλά αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του για την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία.


Απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων από την κυπριακή αγορά 03/08/2012

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες και το Γενικό Χημείο του Κράτους στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων ελέγχων που διεξάγουν σε υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα, τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και στο στάδιο της εισαγωγής, εντόπισαν τα ακόλουθα ακατάλληλα προϊόντα στην κυπριακή αγορά:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 03/08/2012

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πλειοδοτήσει σήμερα σε διακηρύξεις για τερματισμό της κομματικής ανάμειξης στους διορισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών Οργανισμών.

Η Υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον κ. Mohamed Kamel Amr για τον εκ νέου διορισμό του ως Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου 03/08/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amr και εξέφρασε την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για τον εκ νέου διορισμό του ως Υπουργού Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερήμης 03/08/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Πανίκο Χατζηχαμπή και με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερήμης στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.



Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κινήματος Δικαιοσύνης για τα Ζώα της Κύπρου 03/08/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε, σήμερα, συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας με τον Συντονιστή κ. Κυριάκο Κυριάκου και τον εκπρόσωπο του Κινήματος Δικαιοσύνης για τα Ζώα της Κύπρου κ. Αχιλλέα Τριχιά, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:


Γνωστοποιήσεις του συστήματος Rapex 03/08/2012

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (Rapex), έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω ηλεκτρολογικά προϊόντα, τα οποία εμπερικλείουν ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας:


Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 03/08/2012



Πολιτικές πρακτικές και διαδικασίες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από κάποιες πρόχειρες σημειώσεις που συνήθως τις συνοδεύουν.

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2012 Β’ ΕΣΣΟ 03/08/2012

Τη διαβεβαίωση προς τους νέους εθνοφρουρούς ότι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας με σεβασμό στην προσωπικότητα τους και κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης ύστερα από την επίσημη τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2012 Β' ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Πάφου.



Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών 03/08/2012

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι η Τεχνική Προμελέτη για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Έργου «Μονάδα ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών οικιακών απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) επαρχίας Λευκωσίας» έχει ολοκληρωθεί.

Επιθεώρηση υποστατικών επιχειρήσεων για έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας 03/08/2012

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επιθεωρεί υποστατικά επιχειρήσεων για έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.



Άρθρο – «Από Άφιξη σε Αναχώρηση»

 

Για τους έξι μήνες από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβρη, 40.000 άτομα αναμένονται να ταξιδέψουν στην Κύπρο για να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι επισκέπτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά έργα τέχνης τα οποία διερευνούν  το συναίσθημα του ταξιδιώτη και τη σχέση του με το ταξίδι, «από άφιξη σε αναχώρηση».