2/10/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Π. Γεωργίου 02/10/2012

Γιορτάσαμε χθες την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεσούσης της άσκησης της Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κύπρος συμπλήρωσε 52 χρόνια ζωής ως ανεξάρτητο κράτος και, όπως κάθε χρόνο, τιμούμε την επέτειο της Ανεξαρτησίας με περηφάνια για τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του λαού μας. Ταυτόχρονα δεν ξεχνούμε το πρόβλημα της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και διαίρεσης που ταλανίζει τον τόπο μας για 38 χρόνια. Είναι δηλαδή ταυτόχρονα περίοδος αγώνα και περισυλλογής.

Η Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου μίλησε στη Σύνοδο της ΚΣΣΕ για το θέμα των καλύτερων πρακτικών για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα πολιτικά κόμματα 02/10/2012

  Η  επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, μίλησε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης, εκ μέρους της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το θέμα των καλύτερων πρακτικών για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα πολιτικά κόμματα.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 02/10/2012

Από το φυσικό αέριο μπορούν να επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να επωφεληθεί και η Τουρκία στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας στην περιοχή, αλλά αυτό προϋποθέτει τη λύση του κυπριακού προβλήματος, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Αισθητός σεισμός στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου 02/10/2012

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα στις 16:47 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ελαφρά σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά 02/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τις συνομιλίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη δήλωση του
, αφού καλωσόρισε στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, είπε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια 02/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποδεχόμενος θερμά στο γραφείο του τον Πρόεδρο Χριστόφια παρατήρησε ότι «η Προεδρία πάει πολύ καλά».

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο σύστημα GRAS-Rapex Δελτίο 39 (24/9/2012 – 30/9/2012) 02/10/2012

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 24/9/2012 (GRAS-RAPEX – Report 39) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 31 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-RAPEX.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις 02/10/2012


Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου θα συναντηθεί σήμερα με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις κα Cecilia Malmström.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν
θέματα μετανάστευσης και ασύλου, και ιδιαίτερα οι εξελίξεις στη Συρία, όπως επίσης και η πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

Εκδήλωση στη Βάρνα της Βουλγαρίας για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 02/10/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας εκδήλωση για την Ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος, ξένοι διπλωμάτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Κύπριοι που ζουν και εργάζονται στη Βάρνα, Κύπριοι φοιτητές και πλήθος Βούλγαρων καλεσμένων.

Ο Υπουργός Εμπορίου αναχωρεί για τις Βρυξέλλες 02/10/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα παρακαθίσει απόψε σε δείπνο εργασίας με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού (EURELECTRIC) και αύριο θα συμμετάσχει, ως κύριος ομιλητής, στο «European Gas Policy Forum 2012», που συνδιοργανώνουν το Forum Europe και το Centre for European Policy Studies.

Ομιλία του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά σε συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα «Κατάθλιψη: Μια παγκόσμια κρίση», στην αίθουσα διασκέψεων του Υπουργείου Υγείας 02/10/2012


Η Παγκόσμια Μέρα για την Ψυχική Υγεία καθιερώθηκε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία (WFMH) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Προειδοποίηση της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών για τη διάθεση και χρήση των «Sky Lanterns (Ιπτάμενα φαναράκια)» 02/10/2012


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με αφορμή το πρόσφατο ατυχές περιστατικό στη Λεμεσό, επιθυμεί να προειδοποιήσει ξανά τους οικονομικούς φορείς αλλά και τους καταναλωτές για τους κινδύνους που εμπεριέχει η χρήση των «Sky Lanterns». Τα «Sky Lanterns»«Chinese Lanterns») είναι αερομεταφερόμενα ιπτάμενα φαναράκια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ειδικό χαρτί και φέρουν στο εσωτερικό τους κερί ή φιτίλι που όταν ανάψει αυτά ιπτάνται στον αέρα ανεξέλεγκτα. Το ύψος στο οποίο μπορεί να ανεβούν είναι περίπου 1000 μ. και η διάρκεια πτήσης τους είναι γύρω στα δέκα λεπτά.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στη Λάρνακα 02/10/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Σε αυτή την 52η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας, με τραυματισμένη την εδαφική ακεραιότητα της και με καταπατούμενα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες από τον αδίστακτο τουρκικό κατοχικό στρατό, επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή και αμετάκλητη προσήλωση μας στην κρατική μας οντότητα που συνιστά η Κυπριακή Δημοκρατία ως θώρακας και ασπίδα απέναντι στη χρόνια, δόλια προσπάθεια της Τουρκίας να την πλήξει και να τη διαλύσει.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία 02/10/2012

Σας καλωσορίζω στην Κύπρο και στις εργασίες του σημερινού συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού που διοργανώνει η κυπριακή Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού. Συγχαίρω την ΕΠΑ για την άρτια αυτή διοργάνωση, όπως και για την επιλογή να διερευνήσετε στο συνέδριο τρόπους αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανόνων Ανταγωνισμού στην ΕΕ.

Μήνυμα της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την 1η Οκτωβρίου 02/10/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα Χίλαρι Κλίντον, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, απηύθυνε προς τον κυπριακό λαό, την περασμένη Παρασκευή, το ακόλουθο μήνυμα:

Ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου σε εκδήλωση του σωματείου ΠΑΟΚ Κλήρου για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στην Κλήρου, προχθές 02/10/2012

Τιμούμε για 52η φορά την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Ο λαός μας, έπειτα από σκληρούς και ενίοτε αιματηρούς αγώνες, κατόρθωσε το 1960 να αποτινάξει την αποικιοκρατία, να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας και να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 02/10/2012

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει το πρόγραμμα που θα καταθέσει ενώπιον της Τρόικας και η συζήτηση γι
αυτό θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.