19/12/12

Ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας αναφορικά με την καταβολή του 12ου και 13ου μισθού και σύνταξης για το έτος 2012 19/12/2012

Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας επιθυμεί σχετικά με το θέμα της καταβολής του 12ου και 13ου μισθού και σύνταξης στους κρατικούς υπαλλήλους, ωρομίσθιο προσωπικό και συνταξιούχους να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

Εκδήλωση για τη λήξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε απόψε εκδήλωση για τη λήξη του Κέντρου Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 14 Ιανουαρίου 2013 19/12/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Η Υπηρεσία ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από τις 14 Ιανουαρίου 2013, από δεκαεπτά τοις εκατόν (17%) σε δέκα οκτώ τοις εκατόν (18%).

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 22 οικοπέδων αυτοστέγασης στην κοινότητα Μαρκί, Λευκωσίας 19/12/2012

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 22 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στην Κοινότητα Μαρκί. Τα οικόπεδα που θα παραχωρηθούν σήμερα αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου διαχωρισμού 67 οικοπέδων, ενώ στην κοινότητα έχουν επίσης ετοιμαστεί σχέδια διαχωρισμού 88 οικοπέδων που θα παραχωρηθούν ως αντιστάθμισμα σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τουρκοκυπριακές κατοικίες.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για τη ΣΕΚ 19/12/2012

Δυστυχώς, η ΣΕΚ δεν άντεξε στην πίεση και τον πειρασμό των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Σήμερα, απαρνιέται τα όσα έλεγε και έκανε διαβουλευόμενη και συνεργαζόμενη με την Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, και εκτοξεύει αυθαίρετες και αστήρικτες κατηγορίες. Οι διακηρύξεις της για σοβαρότητα και υπευθυνότητα έπεσαν θύμα του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού 19/12/2012

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε εκ νέου σήμερα τους εκπαιδευτικούς να αναλογιστούν τις ευθύνες έναντι των μαθητών σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 19/12/2012

Στη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και ενέκρινε τη δανειοδότηση του κράτους από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) για το ποσό των 100 εκ. ευρώ, από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) για το ποσό των 100 εκ. ευρώ και από την Αρχή Λιμένων Κύπρου για το ποσό των 50 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 19/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Υπουργείου Άμυνας «Ανάπτυξη Στρατιωτικών Δυνατοτήτων στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας» σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, η παρουσίαση του βιβλίου του Υπουργείου Άμυνας “Military Capability Development in the framework of the Common Security and Defence Policy” («Ανάπτυξη Στρατιωτικών Δυνατοτήτων στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας»). Η παρουσίαση έγινε στη Λέσχη Τύπου Βρυξελλών (Press Club Brussels Europe), υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Υπουργός Εξωτερικών ηγήθηκε αντιπροσωπείας της ΕΕ στη συνάντηση της Διάσκεψης Προσχώρησης με το Μαυροβούνιο 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες η δεύτερη συνάντηση της Διάσκεψης Προσχώρησης με το Μαυροβούνιο σε υπουργικό επίπεδο για το άνοιγμα και προσωρινό κλείσιμο του πρώτου διαπραγματευτικού κεφαλαίου για το Μαυροβούνιο, για την Επιστήμη και την Έρευνα.

Η Υπουργός Εξωτερικών προήδρευσε του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Αρμενίας 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, η 13η συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών ηγήθηκε αντιπροσωπείας της ΕΕ στη συνάντηση της Διάσκεψης Προσχώρησης με την Ισλανδία 19/12/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ηγήθηκε αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πέμπτη συνάντηση της Διάσκεψης Προσχώρησης με την Ισλανδία σε υπουργικό επίπεδο, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες για το άνοιγμα έξι κεφαλαίων, πλέον των τριών που είχαν ανοίξει το φθινόπωρο. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ συναντήθηκε με την ισλανδική, της οποίας ηγείτο ο Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Össur Skarphéðinsson. Ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας κ. Štefan Füle συμμετείχε επίσης στη συνάντηση.

Καταδίκη εταιρείας για παράβαση της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας 19/12/2012

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας Γιώργος Κατσαφάδος Λίμιτεδ και του διευθυντή της για παράβαση των διατάξεων της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών προήδρευσε του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Γεωργίας 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες η 13η συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Γεωργίας. Την ΕΕ εκπροσώπησε η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία προήδρευσε του Συμβουλίου εκ μέρους της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνης Catherine Ashton, καθώς και ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας κ. Štefan Füle.