19/7/12

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, στο Προεδρικό Μέγαρο 19/07/2012


Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Φίλες και φίλοι,

Για ακόμη μια χρονιά μαζευτήκαμε σ’ αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο για να τιμήσουμε τους μαχητές της Αντίστασης ενάντια στην τρομοκρατία της ΕΟΚΑ Β’ και το φασιστικό πραξικόπημα. Για να τιμήσουμε τους ήρωες που προέταξαν τα στήθια τους στα τανκς της Χούντας και στη λαίλαπα του Αττίλα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο 19/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

Συμμετοχή του κ. Χρίστου Χριστοφίδη στις εκδηλώσεις των κυπριακών κοινοτήτων της Αυστραλίας για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής 19/07/2012

Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χρίστος Χριστοφίδης βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου εκπροσωπεί τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και καταδίκης για το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του Ιουλίου 1974, οι οποίες διοργανώνονται από τις κυπριακές κοινότητες της Αυστραλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε διακομματική αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων 19/07/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα διακομματική αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής. Της αντιπροσωπίας ηγείται η Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και σ’ αυτή συμμετέχουν οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Στύλιος (Νέα Δημοκρατία), Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Δημήτρης Σαλτούρος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή) και κες Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά) και Διαμάντω Μανωλάκου (Κ.Κ.Ε.).

Η Υπουργός Εργασίας προήδρευσε συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος 19/07/2012

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, στο Υπουργείο Εργασίας.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, η κα Υπουργός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις κεντρικές, πεδινές και τις παράλιες περιοχές όλων των Επαρχιών, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα.


Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου «Ευμάθιος Φιλοκάλης» 19/07/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνεχίστηκε η υλοποίηση των δράσεων του έργου: «Ευμάθιος Φιλοκάλης, Ανάδειξη Επιλεγμένων μεσοβυζαντινών μνημείων Κρήτης Κύπρου με καινοτόμες μεθόδους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013.

 


Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μαδρίτη ενημέρωσε το Ισπανικό Κοινοβούλιο για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 19/07/2012


Ο Πρέσβης κ. Αντώνης Τουμαζής παρέστη στις 17 Ιουλίου σε πρόγευμα εργασίας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΕΕ του Ισπανικού Κοινοβουλίου μετά από πρόσκληση του προέδρου της κ. Gerardo Camps. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καθώς και εκπρόσωποι της Γερουσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, ψες 19/07/2012

«Δίνουμε μάχη κάθε χρόνο ούτως ώστε να ακούσουμε το μεγάλο νέο της πλήρους ταυτοποίησης και της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η προσπάθεια, η οποία είναι καθημερινή και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες», είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση δίνει, επίσης, μάχη εδώ και δέκα μέρες για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις των Βρετανών σε ό,τι αφορά την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 18/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στη συνάντηση παρίστατο ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν δώρα και στη συνέχεια προέβηκαν σε δηλώσεις.
Ο κ. Ομήρου δήλωσε τα ακόλουθα: