25/10/13

Ο Υπουργός Ενέργειας μεταβαίνει στο Πεκίνο για επίσκεψη εργασίας


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί αύριο για το Πεκίνο, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη εργασίας και θα ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Ενέργειας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Φωτίου για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Λάρνακας



«Ελέγαμε: Ένα Μαραθώνα ακόμα! Ελέγαμε: Μια Σαλαμίνα ακόμα! Ελέγαμε: Ακόμα ένα εικοσιένα! Κι ήρτες τέλος συ, Μητέρα - Μέρα, όπου αγκάλιασες κι ανύψωσες ολόκληρα τα περασμένα στον ανώτατο λυτρωτικό σκοπό τους, στον υπέρτατο τους ηθικόν Ιστορικό Ρυθμό!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί αύριο για τη Θεσσαλονίκη όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη στρατιωτική παρέλαση, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις, που θα διοργανώνονται με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον πρέσβη του Βασιλείου της Δανίας



Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον  πρέσβη του Βασιλείου της Δανίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του με τον πρέσβη του Βασιλείου της Δανίας κ. Casper Klynge.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013
Δραστηριότητα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
----------------------------------------------------

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Wilfried Martens


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, απέστειλε στις 14 Οκτωβρίου συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Antonio López-Istúriz, για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου του ΕΛΚ, Wilfried Martens.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης αναχωρεί για την Κορσική


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης αναχώρησε για το Ajaccio της Κορσικής, για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Υπουργικό Συνέδριο για τη Διατήρηση των Ωκεανών το οποίο τελεί υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Γαλλίας στα πλαίσια του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (IMPAC3) και συνδιοργανώνεται από το French Marine Protected Areas Agency και το International Union for Conservation of Nature.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Όπως είναι ήδη γνωστό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απασχόλησε αριθμός σημαντικών θεμάτων, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο των σημερινών δύσκολων οικονομικών δεδομένων.

Ανάμεσα σε άλλα, ανταλλάξαμε απόψεις για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και πιο συγκεκριμένα για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα της Τραπεζικής Ένωσης.

Δέκατο τρίτο Διάταγμα για τις Διεθνείς Τράπεζες Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013

Παρασκευή, 25/10/2013


Δέκατο τρίτο Διάταγμα για τις Διεθνείς Τράπεζες Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων
στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ταξιδιωτική Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Μοζαμβίκη

Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς τη Μοζαμβίκη.

Εικοστό δεύτερο Διάταγμα περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013

Παρασκευή, 25/10/2013


Εικοστό δεύτερο Διάταγμα περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων
στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσιεύματα για τον διαγωνισμό ΣΥ 23/13


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΥ 23/13 για αγορά αντισηπτικών προϊόντων και σαπουνιού σε υγρή μορφή για συχνό πλύσιμο χεριών, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου με παράγοντες της Λεμεσού


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Αντρέα Χρίστου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού κ. Φιλόκυπρο Ανδρέου και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού κ. Τώνη Αντωνίου. Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με δημοσιεύματα για τα τμήματα αιμοκάθαρσης νοσοκομείων


Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο στις 25 Οκτωβρίου 2013 για τα τμήματα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και των άλλων νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινήσει τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Παιδείας θα καταρτίσει μητρώο υπηρεσιών και προϊόντων νέων τεχνολογιών για αξιοποίηση στη μαθησιακή διαδικασία


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει διάφοροι ενδιαφερόμενοι με ποικίλες προτάσεις για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ως εργαλείου εκπαίδευσης, και με απώτερο στόχο την εκπόνηση μιας ενιαίας διαθεματικής στρατηγικής που να αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και να βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, έχει προβεί στη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης Νέων/Προηγμένων Τεχνολογιών.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της επίσπευσης έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών Τμημάτων και Αρχών για θέματα έκδοσης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των αδειών αυτών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, στη Λευκωσία.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Κίνα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και το μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργος Βαρνάβα αναχωρούν αύριο Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, για την Κίνα, όπου θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα «Κύπρος- Διεθνές Επιχειρηματικό και Επαγγελματικό Κέντρο».

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συμμετάσχουν στη 50ή Διάσκεψη της COSAC στο Βίλνιους


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής κ. Χρίστος Μέσης, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Φειδίας Σαρίκας θα συμμετάσχουν στην 50ή Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 ως 29 Οκτωβρίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα πλαίσια της τρέχουσας Λιθουανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με την ευκαιρία της 73ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Τιμούμε σήμερα την 73η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, την επέτειο ενός έπους «ηρωικού» και συνάμα «πένθιμου», για να δανειστούμε το στίχο του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη. Ο ηρωισμός αυτός των Ελλήνων, ωσάν έτοιμος από καιρό, ανέβλυσε ως χείμαρρος ορμητικός παρασύροντας στο πέρασμά του τις πολεμικές ιαχές των Ιταλών, που απαιτούσαν ελεύθερη διέλευση και παραχώρηση ελληνικών εδαφών για τον στρατό τους

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου στην τελετή λήξης της εβδομάδας ασφάλειας και υγείας στην εργασία


Η σημερινή τελετή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της λήξης της διετούς ευρωπαϊκής εκστρατείας πρόληψης εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και υλοποιήθηκε σε όλα τα κράτη μέλη, με θέμα την «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών επιθεώρησε τα έργα στη γέφυρα Ζυγού, παρά την κοινότητα Άλασσας

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος επισκέφτηκε χθες το απόγευμα το εργοτάξιο ανακατασκευής της γέφυρας του Ζυγού, παρά την κοινότητα της Άλασσας, και ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του έργου.