19/3/13

Δεν αναβάλλεται η σημερινή συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αναφορικά με πληροφορίες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί αναβολής της σημερινής συνεδρίας του Σώματος, διευκρινίζεται ότι δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση για αναβολή.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου A’

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης εκπροσώπησε σήμερα στο Βατικανό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ως προσωπικός του απεσταλμένος, στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου του 1ου.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για τη Διεθνή Ημέρα της Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου)

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, Σπουδαστές και σπουδάστριες,
Στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Μέρα Γαλλοφωνίας. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας κατά την ίδρυσή του στις 20 Μαρτίου 1970 με 21 κράτη-μέλη.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Ισπανίας και της Βουλγαρίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα το πρωί διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του με την Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο κα Ana Salomon Pérez και τον Πρέσβη της Βουλγαρίας κ. Vesselin Valchev.

Έναρξη θερινής ώρας για το 2013

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η περίοδος της θερινής ώρας για το 2013 θα αρχίσει στις 3 π.μ. της Κυριακής 31 Μαρτίου. Κατά την ώρα αυτή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Εμπορίου θα παραστεί στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί αύριο για τη Μόσχα, όπου θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ.

Η Κυβέρνηση ετοίμασε το Νομοσχέδιο επί των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα

Η Κυβέρνηση ετοίμασε το Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί του τέλους επί των καταθέσεων σε πιστωτικά Ιδρύματα», Νόμος του 2013 το οποίο και κατέθεσε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς έγκριση.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 19/03/2013


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή, 22 Μαρτίου στις 9.30 π.μ., στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας – Αγίου Γεωργίου, στη Λευκωσία.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 19/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις διαβουλεύσεις και την ενημέρωση του προς αρχηγούς κρατών και Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφορικά με το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, αλλά και εν όψει της αναμενόμενης σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με αίτηση για προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή ανάπτυξη στον Δήμο Αγίας Νάπας 19/03/2013

Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Εταιρείας Βάσος Ιωάννου Λτδ, με αρ. φακ. ΑΜΧ/213/2012, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Αγίας Νάπας, για προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή ανάπτυξη στον Δήμο Αγίας Νάπας. Η αίτηση υποβλήθηκε με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 26(2) και 26(3) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Τροποποιητικού) Νόμου 142(Ι)/99 και των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 [Κ.Δ.Π. 309/99].

Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 19/3/2013 09:23




Η Κύπρος συμμετέχει στην Ανοικτή Ομάδα Εργασίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης 19/03/2013

Πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η πρώτη συνάντηση της Ανοικτής Ομάδας Εργασίας για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης. Η Ομάδα αποτελείται από 30 κράτη μέλη ενώ 70 κράτη μέλη, τα οποία προέρχονται από τις πέντε γεωγραφικές ομάδες των Ηνωμένων Εθνών

Υπογράφηκε συμφωνία σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Φίτζι 19/03/2013

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νικόλας Αιμιλίου και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των νήσων Φίτζι Πρέσβης κ. Peter Thompson υπέγραψαν στις 15 Μαρτίου, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας των νήσων Φίτζι, διμερή συμφωνία σύναψης διπλωματικών σχέσεων.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, χθες 19/03/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εξερχόμενος χθες του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβεί στη Βουλή, όπου θα είχε άτυπη συνάντηση με τους βουλευτές, ερωτηθείς αν η στάση της Ελλάδας στο Εurogroup ήταν αρνητική, απάντησε "όχι".

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την άτυπη συνάντηση με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, χθες 19/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες άτυπη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Μετά τη συνάντηση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους βουλευτές για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τη Βουλή είπε ότι «πάντα όταν κάνεις διάλογο με τη Βουλή δεν μπορεί παρά να αισθάνεσαι και άνετα και ικανοποιημένος».

Χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τη συμφωνία για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας προς την Κυπριακή Δημοκρατία 19/03/2013

Στις 16 Μαρτίου 2013 επιτεύχθηκε συμφωνία από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η βοήθεια συνίσταται σε οικονομική ενίσχυση ύψους μέχρι €10 δις για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τη στήριξη της οικονομίας στο σύνολο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών – 18/3/2013 Κήρυξη τραπεζικής αργίας 19/03/2013

Στις 16 Μαρτίου 2013 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στη Δημοκρατία. Με στόχο τη διευκόλυνση της υλοποίησης της απόφασης αυτής, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 19ης και 20ης Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές με το κοινό.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, χθες 19/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που τον φέρουν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100,000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων.

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 19/03/2013



1. Συνέρχεται σήμερα στις 11.00, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να συζητήσει το νέο κείμενο νόμου για το τέλος επί των καταθέσεων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Eurogroup για εξεύρεση €5,8 δισ. Στις 18.00 πραγματοποιείται η κρίσιμη Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητήσει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε χθες στους Βουλευτές τους λόγους που αποδέχθηκε την επιβολή τέλους στις καταθέσεις (κούρεμα) και απάντησε σε ερωτήσεις.