24/9/12

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για την οικονομία 24/09/2012

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο το οποίο να είναι στοιχισμένο πίσω από κοινές θέσεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τις οποίες θα υποστηρίζουν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι κοινωνικοί εταίροι, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για το φυσικό αέριο 24/09/2012

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει οδηγήσει στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Noble, στην έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12, στην ανεύρεση φυσικού αερίου και στην προκήρυξη του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 24/09/2012


Η καταγραφή συγκλίσεων και αποκλίσεων είναι μια πρακτική την οποία εφαρμόζουν τα Ηνωμένα Έθνη από την πρώτη στιγμή των συνομιλιών, σε μια προσπάθεια να υπάρχει σαφής εικόνα των συνομιλιών και δεν τίθεται θέμα δέσμευσης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα: «Το κράτος δικαίου στο εθνικό και διεθνές επίπεδο» 24/09/2012

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριε Πρόεδρε,

Εξοχότατοι,

Κυρίες και κύριοι,


Η σημερινή συνάντηση
πραγματοποιείται με φόντο τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στον κόσμο και τις μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα 24/09/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, μεταξύ 23 και 24 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής κο

Επίδοση Διαπιστευτηρίων της νέας Ύπατης Αρμοστή της Κύπρου στη Σρι Λάνκα 24/09/2012


Η νέα Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σρι Λάνκα κα Μαρία Μιχαήλ επέδωσε στις 14/9/12 διαπιστευτήρια στην Πρόεδρο της χώρας κα Mahinda Rajapaksa, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κολόμπο.

Επίδοση διαπιστευτηρίων της κας Ιωάννας Μαλλιώτη στον Πρόεδρο της Μογγολίας, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία με έδρα το Πεκίνο 24/09/2012


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ουλάμ Μπαατόρ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Μογγολίας κ. Tsakhia Elbegdorj, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία με έδρα το Πεκίνο.

Πρόκληση θανάτων στην Τσεχία μετά από οξεία δηλητηρίαση από μεθανόλη που προήλθε από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε μεθανόλη 24/09/2012

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης που είχαν προβεί στις 14/9/2012 σε σχέση με το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε στη Τσεχία, επιθυμούν να πληροφορήσουν το καταναλωτικό κοινό ότι λήφθηκε νέα πληροφόρηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), καθώς και κατάλογος με ετικέτες ψευδεπίγραφων ποτών που θεωρούνται ύποπτα στην πρόκληση του περιστατικού.

Συναυλία στην Αγία Πετρούπολη για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο 24/09/2012


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου συναυλία στη Μικρή Αίθουσα της Ακαδημαϊκής Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης υπό τον τίτλο «Σύγχρονη Μουσική της Κύπρου». Υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, η ορχήστρα του “Ερμιτάζ” και η χορωδία “LegeArtis” ερμήνευσαν έργα των συνθετών Ανδρέα Μουστούκη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Σάββα Σάββα και Ανδρέα Καμέρη.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για το νέο σύστημα αξιολόγησης 24/09/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απέστειλε σήμερα στις εμπλεκόμενες Οργανώσεις εκπαιδευτικών (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) και επιθεωρητών την τελική του πρόταση για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο 24/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig τον οποίο συνόδευε ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Ιανουάριος – Ιούνιος 2012 24/09/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι εξέδωσε τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (κατά εμπόρευμα και χώρα)” για τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2012. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για ποσότητα και αξία των εισαγωγών/αφίξεων και εξαγωγών/αποστολών εγχώριων παραγόμενων και ξένων προϊόντων κατά εξαψήφιο κώδικα του εμπορεύματος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και κατά κύριο εμπορικό εταίρο.

Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου 24/09/2012

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως το Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα συνεδριάζει στις αίθουσες 11, 12 και 13 του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο Διεθνές Φόρουμ με θέμα «Creating a Competitive Integrated Regional Energy Market in the ΜΕΝΑ Region: The Contribution of the Energy Charter», στο Ραμπάτ του Μαρόκο, στις 20 Σεπτεμβρίου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω το σημερινό Φόρουμ στο Ραμπάτ και ευχαριστώ θερμά τη Γραμματεία της Χάρτας Ενέργειας και την Κυβέρνηση του Μαρόκο για την οργάνωση και την πρόσκληση.

Τραπεζική αργία 24/09/2012



Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, λόγω καθιερωμένης τραπεζικής αργίας.

Δημόσια Ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με αίτηση για ανέγερση βιομηχανίας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, στη Λακατάμια 24/09/2012


Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της εταιρείας “Getian General Services Ltd”, με αρ. φακ. ΛΕΥ/0983/2011, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας για ανέγερση βιομηχανίας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, στη Λακατάμια. Η αίτηση υποβλήθηκε με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 26(2) και 26(3) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Τροποποιητικού) Νόμου 142(Ι)/99 και των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 [Κ.Δ.Π. 309/99].

Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «Οι τέχνες και τα γράμματα στην Κύπρο» 24/09/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου διοργανώνουν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα, εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης Οι τέχνες και τα γράμματα στην Κύπρο».

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Αναστολή εργασιών του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας 24/09/2012

Το παλαιό κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο στεγάζονται τώρα το Οικογενειακό Δικαστήριο και Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας περιγράφηκε σε έκθεση του Τμήματος Δημοσίων ΄Εργων ημερομηνίας 29.11.2010 ως ακατάλληλο. Το Ανώτατο Δικαστήριο προέβη σε επανειλημμένες υπενθυμίσεις για την ανάγκη μεταστέγασης των πιο πάνω υπηρεσιών του σε άλλο κτήριο μέχρι την αποκατάσταση και επιδιόρθωση του κτηρίου. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν ευοδωθεί οι ενέργειες που έγιναν.


Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας 24/09/2012

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η κα ΄Ελση Χριστόφια παραθέτουν δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου από τις 7.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.


Η δεξίωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσωπικές προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Ο Βουλευτής κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί για τη Σερβία 24/09/2012

 

Ο Βουλευτής κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί αύριο για το Novi Sad της Σερβίας, όπου θα συμμετάσχει στην 5η Διορθόδοξη Συνάντηση του Δικτύου Διορθοδόξων Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών, από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου. Τη Συνάντηση με θέμα «Γκουρουϊσμός στις καταστροφικές λατρείες και αλλού: Προσωπικά – πνευματικά – κοινωνικά προβλήματα και η θεραπεία τους» συνδιοργανώνουν η Επισκοπή Καρπασίας και η Μητρόπολη Μπάτσκας (Εκκλησία της Σερβίας).

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη 24/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε χθες στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στις εργασίες της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του, θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα το πρωί θα προσφωνήσει τη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για το Κράτος Δικαίου, ενώ την Τρίτη θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με ΓΓ ΟΗΕ 24/09/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είχε την Κυριακή ( 23.9.12) το απόγευμα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Ban Ki-moon.