24/4/13

Έκκληση στον κόσμο για να σπεύσει και να δώσει αίμα στις πλησιέστερες τράπεζες αίματος, με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα δότης μυελού των οστών για τον 5χρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Πάφο, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και ο Αντρέας Βασιλείου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Έκκληση από Υπουργό Άμυνας και Ανδρέα Βασιλείου
για τον πεντάχρονο Γιώργο

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, στο Λονδίνο 24/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κ. Kamalesh Sharma.

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μίλησε στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την πρόσβαση των νέων σε θεμελιώδη δικαιώματα και τις προκλήσεις στον εκπαιδευτικό τομέα

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της πρόσβασης των νέων σε θεμελιώδη δικαιώματα και των προκλήσεων που παρουσιάζονται συναφώς στον εκπαιδευτικό τομέα, τόνισε πως, μεσούσης της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η Ευρώπη δεν πρέπει να θυσιάσει τη νεότερη γενιά

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Η σύσταση της ομάδας των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά εκ των ων ουκ άνευ δικαίωμα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και η επιλογή τους ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε από οποιονδήποτε ως «διορισμός ημετέρων», όπως σήμερα συμβαίνει με το ΑΚΕΛ. Είναι αδόκιμη η θεωρία του ΑΚΕΛ, οι συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην ορίζονται με κριτήρια του ιδίου του Προέδρου, αλλά των όποιων άλλων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε τα ακόλουθα στους δημοσιογράφους:

Αναβολή επίσκεψης του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας στην Κύπρο Θα οριστεί νέα ημερομηνία εντός των ημερών





Αναβολή επίσκεψης του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας στην Κύπρο
             Θα οριστεί νέα ημερομηνία εντός των ημερών


Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




11.00 π.μ. Θα υπογράψει μαζί με τον Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη χρήσης ουσιών εξάρτησης από τους εθνοφρουρούς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Δουβλίνο 24/04/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου στο Δουβλίνο. Το κύριο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου ήταν το πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την ενέργεια και το κλίμα με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού 24/04/2013


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες, στη Λεμεσό, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Λεμεσού (ΕΤΑΛ), στην οποία συζητήθηκαν θέματα προώθησης των οργανωμένων κρουαζιέρων προς το λιμάνι της πόλης, καθώς και τρόποι ενίσχυσης του ναυτικού τουρισμού

Ταχύρρυθμη εκπαίδευση ανέργων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της γεωργίας 24/04/2013

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στα πλαίσια της εξαγγελθείσας κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη ανέργων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα έχει διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα ταχύρρυθμης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου μίλησε στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ για τις διακρίσεις σε βάρος ανήλικων αθιγγάνων 24/04/2013


Μιλώντας στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της πάταξης των διακρίσεων σε βάρος των ανήλικων αθίγγανων, η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι οι πολλαπλές διακρίσεις τις οποίες υφίστανται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους παρεμποδίζουν την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των παιδιών αυτών στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Τελετή ορκωμοσίας του Μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της Οικονομίας κας Ηλιάνας Νικολάου 24/04/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή ορκωμοσίας του νέου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της Οικονομίας κας Ηλιάνας Νικολάου, η οποία αντικαθιστά το παραιτηθέν Mέλος της Επιτροπής κ. Παναγιώτη Καλλή.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου 24/04/2013


Δεν έγινε καμιά αναφορά, και δεν θα μπορούσε να γίνει, σε θέμα που αφορά την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυπριακή ΑΟΖ, από τον Αμερικανό Πρέσβη κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης επισκέφθηκε το νεοσύστατο Παιδο-Ηπατολογικό Κέντρο που λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Έγκωμης

Tο νεοσύστατο Παιδο-Ηπατολογικό Κέντρο που λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Έγκωμης επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης.

Ημερίδα με θέμα: «Εσπερινές Τεχνικές Σχολές: Σχολές Δεύτερης Ευκαιρίας - Πρότυπα Διά Βίου Μάθησης» 24/04/2013


Έχει διεξαχθεί με επιτυχία την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στη Λεμεσό, ημερίδα η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Εσπερινές Τεχνικές Σχολές: Σχολές Δεύτερης Ευκαιρίας- Πρότυπα Δια Βίου Μάθησης».

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε εκδήλωση του Γυμνασίου και Δημοτικού Γερίου για την εκστρατεία «Λαχανόκηποι σε 100 σχολεία» 24/04/2013

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω από το βήμα αυτό την ευαρέσκεια μου για τη διοργάνωση της εκστρατείας «Λαχανόκηποι σε 100 σχολεία».

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δελτίο ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

 ΚΥΠΕ - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 24/04/2013 10:11  

1. Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκονται το Μνημόνιο και το νομοσχέδιο για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.