24/1/13

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Hannes Swoboda 24/01/2013

Είχα μια πολύ φιλική και χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Hannes Swoboda.

Εκφράζω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου για τη μεγάλη κατανόηση που επέδειξε στο θέμα των κατηγοριών για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 24/01/2013

Αυτοί που επιτίθενται σε βάρος της Κύπρου θέλουν να πάρουν τον ρόλο που έχει η Κύπρος ως ένα πολύ σοβαρό, διεθνές, χρηματο-οικονομικό και επενδυτικό κέντρο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Αναθεώρηση της Εθνικής Εικόνας Χημικών Προϊόντων της Κύπρου 24/01/2013

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί όλους τους ενδιαφερόμενους ότι έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση των δεδομένων της Εθνικής Εικόνας Χημικών Προϊόντων της Κύπρου και στην ετοιμασία της 2ης αναθεωρημένης έκδοσής της.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 24/01/2013

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2013 θα γίνεται από την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη, 6 Μαρτίου.

Προεδρικές Εκλογές 2013 24/01/2013

 
 Προεδρικές Εκλογές 2013 24/01/2013
 

Παρέμβαση της βουλευτού κας Στέλλας Κυριακίδου στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ για το προσχέδιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπινων οργάνων 24/01/2013


Η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου μίλησε χθες εκ μέρους της πολιτικής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Στρασβούργο για το θέμα του προσχεδίου Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, κυττάρων και βιολογικών ιστών.

Ταξιδιωτική οδηγία από το Υπουργείο Εξωτερικών 24/01/2013

Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες που διαμένουν, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στη Δημοκρατία του Μάλι, δεδομένης της επιδείνωσης της εσωτερικής κατάστασης στο Μάλι, να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη χώρα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

                                                                      24.01.13

Η Υπουργός Υγείας διέταξε έρευνα για περιστατικό που αφορά την Γυναικολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου 24/01/2013


Έρευνα διέταξε η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου μετά την επιστολή που έλαβε από παραπονούμενη ασθενή, η οποία κατήγγειλε ότι δεν έτυχε του ενδεδειγμένου χειρισμού κατά την εξέταση της από ιατρούς της Γυναικολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου. Η παραπονούμενη, όπως ανέφερε η κα Υπουργός, κατήγγειλε ότι οι γιατροί είχαν προβεί σε λάθος διάγνωση σε ό

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 24/01/2013


Υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων το συμβόλαιο για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με τη μέθοδο Μελέτη – Κατασκευή - Συντήρηση.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου κατά την υπογραφή του συμβολαίου για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 24/01/2013

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλέσαμε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων για να παρευρεθείτε στην υπογραφή του συμβολαίου για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με τη μέθοδο Μελέτη-Κατασκευή-Συντήρηση έναντι δαπάνης €20εκ. περίπου συν Φ.Π.Α.

Προεδρικές Εκλογές 2013 Εκλογικά κέντρα με λιγότερους από 100 εκλογείς 24/01/2013

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Άγιος Θεόδωρος - 92
Απλίκι - 97
Λειβάδια - 83
Μηλικούρι - 54
Παχύαμμος - 96
Σαράντι - 86
Τσακκίστρα - 89

Δήλωση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην τελετή υπογραφής συμβολαίων με την κοινοπραξία ENI/KOGAS για χορήγηση αδειών εξερεύνησης υδρογονανθράκων 24/01/2013

Καλωσορίζω στην Κύπρο τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας ENI/Kogas με τους οποίους μόλις έχουμε υπογράψει τρία Συμβόλαια Αναλογικού Καταμερισμού για τη χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2, 3 και 9 εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και Προέδρου του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Eυθύμιου Φλουρέντζου στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013, χθες 24/01/2013

Με χαρά και ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του Oργανισμού Nέων για την Oδική Aσφάλεια Reaction να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση Reaction Special Awards 2013. Συγχαίρω τον Οργανισμό για την καθιέρωση του θεσμού και τον ευχαριστώ θερμά για την απόφασή του να απονείμει τιμητικό βραβείο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων για την προσφορά του στις δράσεις του Οργανισμού που αφορούν στην οδική ασφάλεια των πολιτών της Κύπρου μας.

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 24/01/2013

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 24/01/2013
1. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος εναντίον της Κύπρου, από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς, περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο νησί, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί έλεγχο από ευρωπαϊκό κλιμάκιο όσον αφορά στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αρνήθηκε ποτέ έλεγχο/αξιολόγηση από τους εντεταλμένους οργανισμούς και από τις εντεταλμένες επιτροπές, είτε διεθνείς είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε του Συμβουλίου της Ευρώπης είτε άλλων οργανισμών όπως κάνουν και σε άλλες χώρες».