16/1/13

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δεν θα υπάρξει αποκοπή στο επίδομα τυφλών και στο επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας 16/01/2013


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε απόψε και θα αποστείλει αύριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο αναφορικά με τις κοινωνικές παροχές του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

To Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ 16/01/2013


Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τον κ. Χαράλαμπο Τσουρή ως τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση Αλκοόλ 16/01/2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ανακοίνωσε απόψε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση Αλκοόλ 2013 – 2020.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ανακήρυξε το 2013 ως Έτος Μνήμης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 16/01/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανακήρυξη του 2013 ως έτους μνήμης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον νέο τιμοκατάλογο των φαρμακευτικών προϊόντων 16/01/2013

Νέα ημερομηνία έναρξης του νέου τιμοκαταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων ορίστηκε η 11η Φεβρουαρίου 2013, ανακοίνωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία 16/01/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία το οποίο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μορφίτη «Το μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του: Σκέψεις-προβληματισμοί-παρεμβάσεις-εισηγήσεις», στη Λάρνακα 16/01/2013

Με ξεχωριστή χαρά απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ανδρέα Μορφίτη «Το μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του: Σκέψεις-προβληματισμοί-παρεμβάσεις-εισηγήσεις».

Χαιρετισμός της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή σε ανοικτή διάλεξη του ομότιμου καθηγητή Τάσου Γιαννίτση με θέμα: «Ιδεολογικές και συστημικές ανατροπές: Τα κρίσιμα διακυβεύματα της κρίσης», στη Λευκωσία 16/01/2013

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη τιμή που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Ινστιτούτου Κύπρου και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για να προλογίσω τη σημερινή ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένου πολιτικού Τάσου Γιαννίτση με θέμα: «Ιδεολογικές και συστημικές ανατροπές: Τα κρίσιμα διακυβεύματα της κρίσης».

Προεδρικές Εκλογές 2013 16/01/2013

Πρόγραμμα υποβολής υποψηφιοτήτων
18 Ιανουαρίου 2013 – ξενοδοχείο «Χίλτον»

Υποψήφιος Ώρα προσέλευσης

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 16/01/2013


Η Κυβέρνηση καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Γεώργιου Τάσου. Τέτοιες ενέργειες υποσκάπτουν τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς

Η Κυβέρνηση εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον κ. Τάσου.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 16/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στη Λευκωσία, συνάντηση με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Niu Dun στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Υφυπουργού στην Κύπρο.

Επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού αρμόδιου επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν 16/01/2013

Ο Υπουργός Αρμόδιος επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah πραγματοποιεί αύριο μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η επίσκεψη του κ. bin Alawi, η οποία αποτελεί και την πρώτη επίσκεψη Ομανού Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ομάν.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 16/01/2013

Διαγραφή της Κύπρου από τη «Μαύρη Λίστα»
του Υπουργείου Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο 16/01/2013

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοούμενους επιθυμεί να εκφράσει ακόμη μια φορά την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας για τη δέσμευση και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της μετά την εισφορά της ύψους 100.000 δολαρίων. Αυτή η όγδοη εισφορά ανεβάζει τη συνολική τουρκική οικονομική βοήθεια προς τη ΔΕΑ στα 637.000 δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια.

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστου Χριστοφίδη στη συνέντευξη Τύπου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου 16/01/2013

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην παρουσίαση από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου του κρίσιμου για τον τόπο έργου που έχει πρόσφατα ολοκληρώσει:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

                                                                                ΗΜΕΡ.: 16.01.13

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

                                       

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 16/01/2013

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 16/01/2013
1. Τα γραφεία των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής επισκέπτονται το πρωί οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Pimco για να συζητήσουν με τις ηγεσίες των δύο τραπεζών στοιχεία δανείων που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων.