12/7/13

Εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη σε συνέντευξη Τύπου για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης 12/07/2013

Κυρίες και κύριοι,
Θεωρώ σημαντική τη σημερινή ημέρα αφού από την ανάληψη των καθηκόντων μου είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια απ΄ ευθείας επαφή. Θέλω να σας ομολογήσω πως η απουσία επικοινωνίας μαζί σας μου στέρησε και την άμεση επαφή με τον λαό, κάτι για το οποίο, θεωρώ, δικαίως κρίνομαι. Επιβάλλεται πλέον η αμεσότερη μεταξύ μας επαφή, τόσο για την από μέρους μου ενημέρωση και λογοδοσία όσο και τον από μέρους σας έλεγχο και την όποια κριτική.

Ημερομηνία εξέτασης αιτήσεων για συντάξεις/επιδόματα/βοηθήματα - περίοδος 5/7-12/7/2013 12/07/2013

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την  Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», συνοδευόμενος από την Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση.

8.30 π.μ. Θα απευθύνει επιμνημόσυνο λόγο στο επίσημο μνημόσυνο που τελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα του 1974, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Του μνημόσυνου θα προστεί η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας 12/07/2013

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη στο Μπατούμι της Γεωργίας με θέμα «Οι Ανατολικοί Ευρωπαϊκοί Εταίροι της ΕΕ - προς την Διάσκεψη Κορυφής του Βίλνιους», συναντήθηκε σήμερα με τον πρώτο Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ. Davit Zalkaliani.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία του Δήμου Τσερίου 12/07/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπεία του Δήμου Τσερίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Άλκη Κωνσταντίνου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών για την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών 12/07/2013

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων έλαβε χθες αντίγραφο της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ) σε προσφυγές αναδόχων φορέων που διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι το κράτος προκήρυξε ανοικτούς διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών στα δημόσια σχολεία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη 12/07/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία κ. Vyacheslav Shumskiy, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου για τον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ και τους πεσόντες στο πραξικόπημα και την εισβολή 12/07/2013


Βαριά η ευθύνη και δυσβάστακτο το χρέος να απευθύνει κάποιος τον λόγο για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και να αναφερθεί στον μεγάλο ηγέτη του λαού μας Εθνάρχη Μακάριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του. Ιδιαίτερα εδώ, στη γενέτειρα του την Παναγιά.

O Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα 12/07/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών τίμησε εργαζομένους της Αρχής Λιμένων για οικονομική στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας 12/07/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος επέδωσε τιμητικά διπλώματα σε υπαλλήλους της Αρχής Λιμένων Κύπρου οι οποίοι συμμετείχαν σε εθελοντική πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας.

Απονομή διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στους αθλητές που διακρίθηκαν στους Μεσογειακούς Αγώνες 12/07/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού,

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στα εγκαίνια του οικήματος του Σωματείου Ολυμπιάς Νεαπόλεως 12/07/2013


Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Κυρίες και κύριοι,
Είναι με μεγάλη μου χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ απόψε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου οικήματος του προσφυγικού Σωματείου Ολυμπιάς Νεαπόλεως.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε ημερίδα για αξιοποίηση πόρων από Ευρωπαϊκά Ταμεία 12/07/2013


Κυρίες και Κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή ημερίδα, για την αξιοποίηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία στις αστικές περιοχές την περίοδο 2014-2020.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, Συνέντευξη Τύπου με θέμα τους πρώτους τέσσερις μήνες της διακυβέρνησής του. Η Συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στις 18:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου στην Αναρίτα, με την ευκαιρία της κατάταξης των οπλιτών της 2013 Β’ ΕΣΣΟ.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW