23/12/13

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας»






Η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο και η Κυπριακή Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 την Επιστημονική Ημερίδα «Σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας» στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών (Μέγαρο Παλαιάς Αρχιεπισκοπής έναντι Παγκυπρίου Γυμνασίου).

Απόφαση για προσωρινή μείωση στις διατιμήσεις της ΑΗΚ λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου ασκώντας τις εξουσίες που της παρέχει το Άρθρο 26 των Περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμων του 2003 έως 2012, και αφού έλαβε υπόψη:

Ο Πρόεδρος της Βουλής άκουσε τα κάλαντα Φιλαρμονικών





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου άκουσε σήμερα τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Ικανοποιημένο το Υπουργείο Υγείας από τους εντατικούς ελέγχους των Υγειονομικών Υπηρεσιών εν όψει της εορταστικής περιόδου






Την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελείται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην  υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ στην Έγκωμη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προβαίνει σε κοινωνικές παροχές στα κοινωνικά παντοπωλεία



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, έδωσε οδηγίες στο λογιστήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από το ήδη μειωμένο υφιστάμενο κονδύλι του Υπουργού, που αφορά δαπάνες για άμεση κάλυψη κοινωνικών αναγκών σε δυσπραγούντες πολίτες και φορείς, διαμοιραστούν άμεσα κατά δίκαιο τρόπο σε φορείς και οργανώσεις που λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών με την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ





Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του συνάντηση με την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ κα Ανδρούλλα Βασιλείου.

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας για τη δαπάνη μετάκλησης ιατρών


Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»  με τίτλο «Αύξηση €715.238 για μετάκληση ιατρών», το οποίο αναφέρεται σε επισημάνσεις και παρατηρήσεις της Γενικής Ελέγκτριας, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Απαντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάσικου στη διάσκεψη για «Το Στρατηγικό Σχέδιο του ΥΠΕΣ την περίοδο 2014 – 2016»






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε «Το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2014 – 2016».

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 27/12/2013

Γνωστοποιήσεις συστήματος RAPEX για επικίνδυνο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – εβδομάδα 46





Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (RAPEX) (εβδομάδα 46, 18 – 24 Νοεμβρίου 2013),  έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω ηλεκτρολογικά προϊόντα, τα οποία εμπερικλείουν ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας:

Γνωστοποιήσεις συστήματος RAPEX για επικίνδυνο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – εβδομάδα 47




Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (RAPEX) (εβδομάδα 47, 25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013), έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω ηλεκτρολογικά προϊόντα, τα οποία εμπερικλείουν ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας:

Μήνυμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2014







Τα φετινά Χριστούγεννα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε όλοι ανάγκη από ένα χαρμόσυνο μήνυμα για ένα φωτεινότερο μέλλον για τα παιδιά μας και για την Κύπρο μας!

Νέα Έκδοση: Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου της Κύπρου (Τόμοι Ι-Iv), 2012





Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την ετήσια έκθεση ‘‘Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου της Κύπρου (Τόμοι Ι-IV)’’ για το 2012.

New Publication: Cyprus External Trade Statistics (Volumes I- Iv), 2012





The Statistical Service announces that it has published the annual report ‘‘Cyprus External Trade Statistics (Volumes I-IV)’’ for 2012.

Ο Πρόεδρος της Βουλής άκουσε τα κάλαντα Φιλαρμονικών




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου άκουσε σήμερα τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Ομιλία του Αν. Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Νικολαΐδη για το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης 2014 – 2016



Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης απηύθυνε σήμερα την ακόλουθη ομιλία στη συνέντευξη τύπου για την Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης 2014 – 2016 του Υπουργείου Εσωτερικών:

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου σε συνέντευξη Τύπου για το Στρατηγικό Σχέδιο 2014 – 2016 του ΥΠΕΣ




Φωτογράφος: ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Είναι με μεγάλη χαρά που σας παρουσιάζω σήμερα το τριετές Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2014 – 2016, ένα Σχέδιο μακράς πνοής, δηλαδή, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, κατά τα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών κρατών αλλά και ανεπτυγμένων χωρών εκτός Ευρώπης.

Υπογραφή των συμβάσεων ανάθεσης των έργων που υλοποιούνται μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, Άξονα Προτεραιότητας 4: LEADER




Υπογράφηκαν σήμερα Δευτέρα 23 Δεκέμβρη 2013 στην αίθουσα του κοινοτικού Συμβουλίου Σκαρίνου  οι Συμβάσεις ανάθεσης πέντε σημαντικών αναπτυξιακών έργων που θα υλοποιηθούν στην επαρχία Λάρνακας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, Άξονα Προτεραιότητας 4: LEADER.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Υπεγράφη το Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου –Ηνωμένου Βασιλείου



Υπογράφτηκε σήμερα το πρωί, στο Υπουργείο Άμυνας, το Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου, για το έτος 2014. Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας το ετήσιο πρόγραμμα υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, ενώ εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο κ. John Christopher William (Matthew) KIDD.

Ο Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της ΕΛΔΥΚ και τη ΣΜΕΦ






Τα κάλαντα άκουσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και το προσωπικό του Υπουργείου από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της ΕΔΛΥΚ και τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Άμυνας.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για το θάνατο του Νίκου Πιττοκοπίτη





Εκφράζω βαθειά θλίψη για το θάνατο του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Νίκου Πιττοκοπίτη. Ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπήρξε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για 15 συνεχή χρόνια και υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση τον κοινοβουλευτισμό, ενώ υπεράσπισε με μαχητικότητα ως βουλευτής Πάφου την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης και της επαρχίας του.

Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου





Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου


Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Δευτέρα, 23/12/2013