11/11/13

The President of the Republic attended the General Assembly of the Cyprus Chamber of Commerce and Industry






The major lifting of restrictions in capital movement has taken place, the President of the Republic Mr Nicos Anastasiades said tonight, adding that the Government has launched a campaign to attract foreign investments in Cyprus.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου
της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη


Τρίτη, 12/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Τρίτη 12/11/2013

Απόσυρση καλλυντικών προϊόντων






Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη, ότι στην Ευρώπη έχουν εντοπισθεί και αποσυρθεί τα πιο κάτω καλλυντικά προϊόντα:

The Minister of Foreign Affairs of Cyprus meets the Minister of External Affairs of India in New Delhi





In the context of his participation in the Asia - Europe Meeting (ASEM) which takes place in New Delhi between 11 - 12 November, the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Cyprus, Mr Ioannis Kasoulides, held yesterday a bilateral meeting with the Minister of External Affairs of India, Mr Salman Khurshid.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Φωτίου στην τελετή βράβευσης για τον διαγωνισμό κατασκευής μνημείου στο Μαρί

«…να μιλήσω για ήρωες: ο Μιχάλης που έφυγε μ’ ανοιχτές πληγές απ’ το νοσοκομείο ίσως μιλούσε για ήρωες όταν, τη νύχτα εκείνη που έσερνε το ποδάρι του μες τη συσκοτισμένη πολιτεία, ούρλιαζε ψηλαφώντας τον πόνο μας».

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων


1. Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας –Κοκκινοτριμιθιάς
To Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς με κατεύθυνση προς Κοκκινοτριμιθιά, παρά το PASCAL SCΗOOL, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex



Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 4 - 10 Νοεμβρίου 2013 (GRAS-RAPEX – Report 44) έχουν κοινοποιηθεί στο Σύστημα 40 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Παρίσι


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι με σκοπό να παραστεί και να μιλήσει στην Ειδική Σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ για τη Νεανική Απασχόληση, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Francois Hollande.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6.30 μ.μ.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την ευκαιρία που μου δίνεται να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική Συνέλευση εν μέσω μιας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου για την κυπριακή οικονομία.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη αναφορικά με δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Η επιμονή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ να εμφανίζει την επικαιροποίηση του μνημονίου ως περαιτέρω επιδείνωση των δεδομένων της οικονομίας και να τη συνδέει με νέα μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις των εισοδημάτων, είναι αστήρικτος ισχυρισμός, όταν μάλιστα υπάρχει στην επικαιροποίηση η γνωστή θετική αναφορά στο συνταξιοδοτικό.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου


Πρόθεση της δικής μας πλευράς δεν είναι να εισέλθει σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και γι’ αυτό δεν θα σχολιάσουμε τις δηλώσεις του κ. Έρογλου και τις αφήνουμε στην κρίση κάθε αντικειμενικού παρατηρητή.

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Συνάντηση Ασίας – Ευρώπης (ASEM) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας κ. Salman Khurshid. Η συνάντηση των δυο Υπουργών πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και σε αυτήν επανεπιβεβαιώθηκαν οι στενοί και ιστορικοί δεσμοί φιλίας Κύπρου και Ινδίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Κασουλίδης και Khurshid συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και θέματα οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων της ολοκλήρωσης νέων συμφωνιών και της περαιτέρω προώθησης επενδύσεων μεταξύ των δυο χωρών. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η δέσμευση των δύο πλευρών να εργασθούν από κοινού προς επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν με τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας. Ο κ. Κασουλίδης προέβη, επίσης, σε σύντομη ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Khrurshid επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα για ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού. Αρχή

Με αφορμή την υπόθεση παράνομης διαδικασίας υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους, την οποία εξετάζει η κυπριακή αστυνομία, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά επιθυμεί να αναφερθεί στη θεμελιακή αρχή των πράξεων υιοθεσίας, σύμφωνα με την οποία κάθε πράξη υιοθεσίας πρέπει να εδράζεται και να υπηρετεί, πρωτίστως, τα δικαιώματα του παιδιού. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να θεσπίζει εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο και να υιοθετεί εκείνες τις διαδικασίες που να το διασφαλίζουν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας στο Νέο Δελχί


Στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Συνάντηση Ασίας – Ευρώπης (ASEM) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας κ. Salman Khurshid.

Χαιρετισμός της Αν. Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας δρος Χριστίνας Γιαννάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η ημέρα αυτή τέθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας. Από το 2006 αποτελεί λοιπόν επίσημη Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών και την πενταετία 2009 μέχρι 2013 έχει ως θέμα την εκπαίδευση και πρόληψη του Διαβήτη.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. N. Αναστασιάδη στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Written statement by the Government Spokesman, Mr Christos Stylianides, with regard to remarks by D. Eroglu




The intention of our side is not to enter into a blame game situation, and that is why we will not comment on Mr Eroglu’s remarks and leave that to the judgment of every impartial observer.

The President of the Republic departs for Paris



The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, departs tomorrow for Paris, France, where he will attend and address the EU Conference on Youth Employment convened by the President of France, Mr Francois Hollande.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S