26/6/12

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη για τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια 26/06/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ασχολείται με νευραλγικούς τομείς όπως είναι η στήριξη και ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας, η ενεργειακή μας ασφάλεια και η προστασία και ευημερία των καταναλωτών», τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών στις εργασίες της ΚΣΣΕ 26/06/2012

Κατά τις σημερινές εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μίλησε εκ μέρους της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το θέμα των μέτρων λιτότητας ως κινδύνου για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η σημαντική και επίκαιρη αυτή έκθεση, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λουκαδης, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες των μέτρων λιτότητας τα οποία έχουν επιβληθεί, ενώ περιλαμβάνει επίσης διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από μια προοδευτική προσέγγιση, συμβατή με τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Εθνικής Φρουράς για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στα Ναρκωτικά, στη Λακατάμια 26/06/2012


Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή τελική φάση του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Ναρκωτικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν 26/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν κ. Ali Akbar Salehi, με τον οποίο είχε συνάντηση μιας ώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις των συνέδρων του 2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum, στη Λευκωσία 26/06/2012

Εργαζόμαστε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να δημιουργηθεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απαντώντας σε ερωτήσεις των συνέδρων του 2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, με θέμα «Το μέλλον της Κύπρου ως παραγωγού ενέργειας».

Βολές της Εθνικής Φρουράς 26/06/2012


Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει ότι στο πεδίο βολής Κόρνου θα εκτελεστούν βολές ευθυτενούς τροχιάς ως ακολούθως:

Εκτέλεση εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού 26/06/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 28/6/2012 και την Παρασκευή 29/6/2012 από τις 9:00 μ.μ μέχρι τις 6:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες οριζόντιας σήμανσης στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, από την αερογέφυρα Λατσιών μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Τσερίου.

Συναυλία της βυζαντινής χορωδίας «Ιωάννης Δαμασκηνός» και έκθεση εικόνων στη Γρανάδα 26/06/2012

Καταπληκτική επιτυχία σημείωσε η συναυλία της βυζαντινής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός» που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Γρανάδας, στις 23 Ιουνίου. Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού της Γρανάδας. Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Πατρός Δημοσθένους ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους που κατενθουσίασαν το πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την εκκλησία.

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στη δημοσιογραφική διάσκεψη της CYTA για τη στήριξη που προσφέρει στην Κυπριακή Προεδρία 26/06/2012

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο χρόνος πια μετριέται σε ώρες.
Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της χώρας μας να επιτύχει μια πολύ καλή Προεδρία συμβάλλουν, εκτός από τους πολιτειακούς θεσμούς και τη Δημόσια Υπηρεσία, αριθμός χορηγών με σημαντική συνεισφορά στην οργάνωση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος. Οι χορηγοί στηρίζουν την Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν οριζόντιες ανάγκες για την ομαλή διοργάνωση όλων των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Θεωρώ ότι αυτή η εμπειρία της αξιοποίησης χορηγών που εγκαινιάζεται ουσιαστικά με την προσπάθεια προετοιμασίας και διεξαγωγής της Κυπριακής Προεδρίας θα συνεχίσει και στο μέλλον γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό που αποβαίνει προς αμοιβαίο όφελος του κράτους και των χορηγών.

Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ 26/06/2012

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών μελών της ΕΕ αποφάσισαν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με το Μαυροβούνιο. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2012, κατόπιν υιοθέτησης της σχετικής απόφασης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη με τίτλο «Το μέλλον της κυπριακής βιομηχανίας ενέργειας», στο πλαίσιο του «The 2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum» 26/06/2012

Αρχικά να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκλησή σας και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του δεύτερου Gulf Intelligence Levant Energy Forum, το οποίο αναμφίβολα έχει πολλά να προσθέσει στην όλη συζήτηση και τους σχεδιασμούς που αναπτύσσουμε στην Κύπρο για τον τομέα της ενέργειας.
Όπως αντιλαμβάνομαι, το φόρουμ αυτό πραγματοποιείται στην Κύπρο, για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό αναδεικνύει ένα γεγονός: Ότι τα θέματα της ενέργειας αποτελούν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εγκαινίασε τα νέα και σύγχρονα εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λεμεσό 26/06/2012

Τα νέα και σύγχρονα εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λεμεσό, τα οποία είναι εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό και εποπτικά μέσα, εγκαινίασε χθές η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Η ολοκλήρωση του έργου κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική για το Υπουργείο, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Τεχνική Επαγγελματική Κατάρτιση στην Κύπρο.

Η Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στους Οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι Ι και ΙΙ, στη Λάρνακα 26/06/2012



Την ικανοποίηση της για τα έργα επιδιόρθωσης και αναδόμησης που πραγματοποιούνται στους Οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι Ι και ΙΙ, στη Λάρνακα εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στους δύο αυτούς οικισμούς.

Ολοκλήρωση των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Εθνικών Κοινοβουλίων, στις Βρυξέλλες 26/06/2012


Oλοκληρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Εθνικών Κοινοβουλίων, η οποία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με βασικό θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ). Στη Συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ.

Η Cyta πλατινένιος χορηγός της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 26/06/2012

Παραχώρησε δωρεάν όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες
και προϊόντα για τους σκοπούς της διοργάνωσης
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta, ανακοινώθηκε και επίσημα η στήριξη του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού της Κύπρου, Cyta, προς την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποφάσεις του Συμβουλίου Παραγωγικότητας 26/06/2012

Η προώθηση εισήγησης προς το αρμόδιο Υπουργείο για ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ώστε να είναι δέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες στις συνδιαλλαγές τους με το κράτος κατά τη δραστηριοποίησή τους στην Κύπρο, αποφάσισε το Συμβούλιο Παραγωγικότητας κατά τη χθεσινή του συνεδρία υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Εγγραφές μαθητών στα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια 26/06/2012

ο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους τα ακόλουθα:
Μαθητές που εγγράφονται για πρώτη φορά:

Μετεγγραφές μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων σε Δημόσια 26/06/2012


Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που επιθυμούν να μετεγγράψουν τα παιδιά τους σε Δημόσια Σχολεία θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα εξής έγγραφα:

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τίτλο «Το μέλλον της Κύπρου ως παραγωγού ενέργειας», στο “2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum” 26/06/2012

Έντιμε κ. Υπουργέ Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου,

Εκλεκτοί σύνεδροι,
Κυρίες και κύριοι,
Απευθυνόμενος στους διοργανωτές του Συνεδρίου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας, αλλά και να σας συγχαρώ γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία που είμαι βέβαιος ότι θα μετατραπεί σε ένα χρήσιμο βήμα όπου θα ακουστούν σημαντικές εισηγήσεις, προτάσεις, ιδέες και απόψεις για το μέλλον της Κύπρου ως παραγωγού ενέργειας. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων είναι ραγδαίες και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νότιοανατολικής Μεσογείου είναι εξαιρετικά ευοίωνες.

Προκήρυξη προσφοράς από το Τμήμα Δημοσίων Έργων 26/06/2012


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τομέας Κτηρίων, ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τη Μελέτη Κατασκευή - Συντήρηση Κέντρου Υγείας Φυλακών και Επέκταση Πτέρυγας 3 στις Κεντρικές Φυλακές.

Αναχώρηση του Προεδρικού Επίτροπου για τις Βρυξέλλες 26/06/2012


Ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Γιώργος Ιακώβου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα παραστεί σε συζήτηση την οποία διοργανώνει το European Policy Center και θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "By the Cypriots for the Cypriots: The only way forward for a solution".

Εγκαίνια των καινούριων εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου στο Μενεού 26/06/2012



Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα τελέσει τα εγκαίνια των καινούριων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας, στο Μενεού.