1/10/12

Συγχαρητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

θήνα, 1 Οκτωβρίου 2012


Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, με την ευκαιρία της σημερινής 52ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 01/10/2012

Εντός της νεκρής ζώνης απήχθησαν οι τρεις αστυνομικοί από τις κατοχικές δυνάμεις, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης για την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας 01/10/2012

Στη συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα του κυπριακού λαού αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παράνομη σύλληψη αστυνομικών από τις κατοχικές δυνάμεις 01/10/2012

Την άμεση απελευθέρωση των τριών αστυνομικών που συνελήφθηκαν χθες παράνομα από τις κατοχικές δυνάμεις ζήτησε η Κυπριακή Κυβέρνηση ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος παρενέβη και προσωπικά για το θέμα.

Παρέμβαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο 2nd European SME Convention UEAPME, στις Βρυξέλλες 01/10/2012

Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη καταλήγουμε σε μια κοινή διαπίστωση: η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αυστηρής λιτότητας, αλλά θα πρέπει επειγόντως να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.

Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας 01/10/2012

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας στην Ελληνική Γλώσσα σε δύο διαφορετικές περιόδους ετησίως. Λεπτομέρειες που αφορούν την εξέταση της χειμερινής περιόδου 2012 παρατίθενται πιο κάτω:

Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης βασικού επιπέδου Ελληνικών (επίπεδο Α2) για μετανάστες-αλλοδαπούς 01/10/2012

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει Εξέταση Πιστοποίησης Γνώσης Βασικού Επιπέδου στην Ελληνική Γλώσσα (επίπεδο Α2), όπως καθορίζεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εξέταση αυτή απευθύνεται σε μετανάστες και αλλοδαπούς που διαμένουν στην Κύπρο και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον νόμο που τροποποιεί τον Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο (Ν. 143(Ι)/2009).