10/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα 10/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα στην Αθήνα για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης συνοδεύεται από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην εκδήλωση για την έναρξη καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Οίνου και Γαστρονομίας στην κοινότητα Βουνιού, στη Λεμεσό

Οφείλω ευθύς εξαρχής να ομολογήσω ότι θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα να απευθύνω τον πρώτο μου χαιρετισμό ως Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε μια κοινότητα της κυπριακής υπαίθρου και, συγκεκριμένα, στο όμορφο Βουνί.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες 10/03/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιείται αύριο, στις Βρυξέλλες.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών περιλαμβάνουν τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, καθώς και τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και συγκεκριμένα σε Αίγυπτο, Λιβύη και Τυνησία. Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, στην παρουσία του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία κ. Lakhdar Brahimi.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη – 9.3.2013 10/03/2013


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Αγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε συσκέψεων για την Οικονομία 10/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την Οικονομία.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Σπύρος Σταυρινάκης.

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 10/03/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 10/03/2013

1. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ).  

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφτηκε τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί 09/03/2013

Την πρώτη του επίσκεψη με την ιδιότητα του ως Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Φώτης Φωτίου στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.
Στην παρουσία του, αλλά και συγγενών των θυμάτων της έκρηξης στη ναυτική βάση, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμην τους και στη συνέχεια ο κ. Φωτίου και οι συγγενείς κατέθεσαν στεφάνια.

Επιμνημόσυνος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 11ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα, με την επιβαλλόμενη σεμνότητα αλλά και με συναίσθηση του χρέους και της εθνικής ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τον τόπο, για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν πολιτικό και συνάμα σε έναν αγνό αγωνιστή της ιδιαίτερης μας πατρίδας.
Στον έντιμο πατριώτη που έντεκα χρόνια πριν, μια αποφράδα μέρα του Μάρτη, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετήσαμε. Έντεκα χρόνια μετά, είναι ακόμη εδώ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην εκδήλωση με θέμα «Νερό… σταγόνες ζωής», στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων 09/03/2013

Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι στην εκδήλωση «Νερό … σταγόνες ζωής», που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με στόχο να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί για την Κοπεγχάγη 09/03/2013


Ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Συλλούρης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναχωρεί αύριο για την Κοπεγχάγη. Ο κ. Συλλούρης θα συμμετάσχει σε Συνάντηση που διοργανώνει το Κοινοβούλιο της Δανίας σχετικά με τον ρόλο των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα πιο ολοκληρωμένο χρηματοδοτικό, δημοσιονομικό και οικονομικό πλαίσιο πολιτικής.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην εκδήλωση «Οι πρόσκοποι ενημερώνουν και ανακυκλώνουν. Εσείς;», στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ με αφορμή την εκδήλωση που οργανώνεται από τους Ανιχνευτές του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, σε συνεργασία με την Green Dot Cyprus, στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζουν για το περιβάλλον και με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 100χρονα του θεσμού του προσκοπισμού στη χώρα μας.