3/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τους Προέδρους των Δ.Σ. του ΡΙΚ και του ΚΟΑΓ



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, κληθείς σήμερα από δημοσιογράφο να σχολιάσει τις δύο περιπτώσεις διορισμού Προέδρων, ο μεν ένας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, «ο οποίος εργάζεται σε άλλο ΜΜΕ», και ο άλλος στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ- Χαράλαμπος Πετρίδης), «ο οποίος εργάζεται στον τομέα των ακινήτων» και ότι «υπάρχουν αντιδράσεις γι’ αυτούς τους διορισμούς και κάποιοι προβάλλουν τον ισχυρισμό περί ασυμβίβαστου γι’ αυτές τις δύο περιπτώσεις», δήλωσε τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων αναφορικά με την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας



Σε σχέση με δημοσιεύματα στον τύπο αναφορικά με καθυστερήσεις που σημειώνονται στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το πόρισμα αναφορικά με αγορά τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά από τη CYTA






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, κληθείς σήμερα από δημοσιογράφο να σχολιάσει το πόρισμα της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά, που ήταν, κατά την έκφραση της δημοσιογράφου, «ένας προσωπικός αγώνας» και «κατά πόσον το αποτέλεσμα τον ικανοποιεί», δήλωσε τα ακόλουθα:

Διευκρίνιση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»






Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αναφερόμενη σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Κανονισμοί Στα Μέτρα Υποψηφίου», σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή ετοίμασε Κανονισμούς/Σχέδια Υπηρεσίας για να ευνοηθεί συγκεκριμένο πρόσωπο, διευκρινίζει ότι:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 6/1/2014

TRNC NEWS HEADLINES PRIME MINISTER YORGANCIOGLU INDICATED THAT HE APPROVES THE AGREEMENT KTFF MADE






Prime Mİnister Yorgancıoğlu pointed out that sports are always damaged when involved with politics. Prime Minister spoke related to the agreement signed between Cyprus Turkish football Federation KTFF and KOP.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων





Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1.            Εργασίες αναβάθμισης της Γέφυρας Μαρί

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για απασχόληση Κυπρίων στο εξωτερικό



Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κρίνει απαραίτητο να ενημερώσει ότι έχει πρόσφατα παρατηρηθεί περίπτωση όπου Κύπριοι οι οποίοι μετέβησαν για απασχόληση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτυχαν εκμετάλλευσης από πλευράς βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοδοσίας, ωραρίου εργασίας κλπ).

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Consumer Price Index for December 2013





The Consumer Price Index (CPI) for December 2013 decreased by 0.34 units or 0.29% to 117.49 units compared to 117.83 in November 2013. This is mainly due to decreases in the prices of electricity, air fares, potatoes and certain clothing items. Increases have been recorded in the prices of certain fresh vegetables.

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Δεκέμβριο 2013






Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Δεκέμβριο 2013 μειώθηκε κατά 0,34 μονάδες ή 0,29% και έφτασε στις 117,49 μονάδες σε σύγκριση με 117,83 τον Νοέμβριο 2013. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, των αεροπορικών ναύλων, των πατατών και ορισμένων ειδών ένδυσης. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές ορισμένων φρέσκων λαχανικών.

Αξιέπαινες όλες οι προσπάθειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης οι οποίες αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και δηλώνουν τη στάθμη του πολιτισμού





Από μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, που συντονίζει βάσει σχετικής νομοθεσίας πέραν των 400 εθελοντικών οργανώσεων, των Σωμάτων Εθελοντών κατ’ επαρχία και των χιλιάδων εθελοντών που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Επίδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ετήσιας Έκθεσης της ΡΑΕΚ






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ετήσια Έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) για το 2012, την οποία επέδωσε ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Γιώργος Σιαμμάς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με την Επίτροπο Περιβάλλοντος





Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου. Η συζήτηση αφορούσε θέματα που σχετίζονται με τα απόβλητα, καθώς και τις περιοχές Natura.

Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας: ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ





Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Sunday 05/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΑΣΕΕΞΕ)





Κατά τις εργασίες της εκλογικής γενικής συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ) ο οποίος ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιήθηκαν εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Ανακοινώσεις βολών για τον μήνα Ιανουάριο 2014


Ανακοινώσεις βολών για τον μήνα Ιανουάριο 2014



Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει ότι κατά τον μήνα Ιανουάριο 2014 θα διεξαχθούν βολές στα παρακάτω Πεδία Βολής της Εθνικής Φρουράς:

Excavations at the Prehistoric hunting site of Vretsia –Rhoudias in the Troodos mountains, 2013






The Department of Antiquities, Ministry of Communications and Works, announces that after a year’s gap, the archaeological investigations conducted by the Department of History and Archaeology of the Aristotle University of Thessaloniki at the early Epipalaeolithic site of Vretsia-Roudias in the Troodos mountains (Pafos District) continued in 2013.

Ανασκαφές στην προϊστορική κυνηγετική εγκατάσταση «Βρέτσια - Ρουδιάς» στο Τρόοδος, 2013







Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι το 2013 συνεχίστηκε, μετά από μια σύντομη διακοπή ενός χρόνου, η ανασκαφική έρευνα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην πρώιμη επιπαλαιολιθική κυνηγετική εγκατάσταση Βρέτσια-Ρουδιάς στις υπώρειες του Τροόδους στην επαρχία Πάφου

Δεν θα χρεώνεται τέλος διευκόλυνσης για άδειες κυκλοφορίας που θα ανανεώνονται μέσω διαδικτύου






Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Οδικών Μεταφορών, ανακοινώνει ότι η σχετική εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για χρέωση τέλους διευκόλυνσης €0,50 για κάθε διαδικτυακή συναλλαγή για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2014, έχει αποσυρθεί.

Ευρωεκλογές 2014 – Εκλογικά κέντρα εξωτερικού





Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι, στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, μόνο στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.