28/6/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τ. Μητσόπουλου στην τελετή αποφοίτησης του P.A. College 28/06/2013

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Ερχόμενος απόψε στην τελετή αποφοίτησης του P.A. College είχα κατά νουν ένα αρχαίο κινεζικό γνωμικό που λέει πως κάθε μεγάλο ταξίδι αρχίζει πάντα με ένα μικρό, καινούργιο βήμα. Γνωμικό το οποίο πολύ ευφυώς υιοθέτησε και μια γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση. Ποιος όμως μπορεί να προβλέψει πού οδηγεί κάθε καινούργιο βήμα; Εκτός από τον Θεό, μάλλον κανείς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην έναρξη της θεατρικής παράστασης «Ευμενίδες» 28/06/2013

Αδιαμφισβήτητα η αποψινή θεατρική παράσταση έχει κάτι το ξεχωριστό: Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της ΟΕΛΜΕΚ και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας ομαδικής δουλειάς προωθούνται οι επιδιώξεις μας για τη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας στον χώρο της παιδείας που να αγκαλιάζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη σε πολιτιστική εκδήλωση της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου 28/06/2013

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και σας συγχαίρω θερμά για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που πέραν των άλλων αποδεικνύει και την αγάπη σας προς το μικρό και όμορφο χωριό σας.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή τελετή αποφοίτησης και ευχαριστώ θερμά την διεύθυνση του Intercollege.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή τελετή αποφοίτησης και ευχαριστώ θερμά την διεύθυνση του Intercollege.

Πρόγραμμα Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού Αύριο Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 ______________________________________


Πρόγραμμα
Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ
Άντρου Κυπριανού

Αύριο Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013
______________________________________

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 28/06/2013

Μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

«Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια εξαιρετικής σημασίας Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Κύπρο.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο ΕE – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου και επίσκεψη εργασίας στον Λίβανο 28/06/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για το Μπαχρέιν όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ και ΣΣΚ, θέματα διεθνούς ασφάλειας όπως η τρομοκρατία και η πειρατεία καθώς και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στη Συρία, το Μάλι, το Ιράν και την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε γραπτή δήλωση του κ. Στάθη Κιττή 28/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, απάντησε σε γραπτή δήλωση του Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων των Υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου κ. Στάθη Κιττή, αναφορικά με το αντικείμενο διερεύνησης της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με καταγγελίες που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας 28/06/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον κ. Νεοκλή Συλικιώτη και εκπροσώπους της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ.

Συνεχίζονται οι εργασίες της 20ής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΔΣΟ 28/06/2013

Συνεχίστηκαν σήμερα για δεύτερη μέρα, στην Αθήνα, οι εργασίες της 20ής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με θέμα «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες». Στη Συνέλευση συμμετέχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, Άγγελο Βότση και Γιώργο Βαρνάβα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας 28/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Σιας.

Επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του CPA


Την ερχόμενη Δευτέρα φθάνει στην Κύπρο, για διήμερη επίσκεψη εργασίας, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Alan Haselhurst. Θα συνοδεύεται από τον Γραμματέα του Κλάδου Ηνωμένου Βασιλείου και Περιφερειακό Γραμματέα της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του CPA κ. Andrew Tuggey.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της ΑνΑΔ 28/06/2013


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στη συνέντευξη τύπου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ) για την παρουσίαση των πεπραγμένων της για το 2012.

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών στο Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων 28/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, στο Στρόβολο, όπου έγινε παρουσίαση της Ετήσιας ΄Εκθεσης του Τμήματος.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας για τη συνεργασία με την Total 28/06/2013


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ξεκαθαρίζει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει οτιδήποτε με τη γαλλική εταιρεία Total σε σχέση με τον Τερματικό Σταθμό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου.

Εισαγωγή μαθητών στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων θα δεχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 τρεις (3) Κύπριους φοιτητές.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στην Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του Προέδρου της Βουλής σε Κύπριους πρωταθλητές 28/06/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε τηλεγράφημα στην πρωταθλήτρια Νεκταρία Παναγή, στο οποίο τη συγχαίρει θερμά για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Τουρκία στο άλμα εις μήκος.

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μίλησε στην ΚΣΣΕ για το θέμα των διακρίσεων 28/06/2013

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου, μίλησε στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), για το θέμα της καταπολέμησης των διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Δευτέρα, 1/7/2013 10.00 π.μ. Θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη, στο γραφείο του. 12.00 μ. Θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Τσερίου, στο γραφείο του. Τρίτη, 2/7/2013 10.30 π.μ. Θα έχει συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κ. Matthew Kidd, στο γραφείο του. 11.30 π.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της διάκρισης της κυπριακής μπύρας «Leon» στο Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας, στο εργοστάσιο Carlsberg, στα Λατσιά. 8.00 μ.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του 2ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας, που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. -------------------------------------------

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
----------------------------------------------------

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά την τελετή απόλυσης οπλιτών 2011Β’ ΕΣΣΟ της XX ΤΘΤ (Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, Ώρα : 09:00 π.μ. Στρατόπεδο «Στ. Στυλιανίδη» στον Κόρνο)

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
κατά την τελετή απόλυσης οπλιτών 2011Β’ ΕΣΣΟ της XX ΤΘΤ
(Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, Ώρα : 09:00 π.μ.
Στρατόπεδο «Στ. Στυλιανίδη» στον Κόρνο)

Δραστηριότητες Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Δραστηριότητες Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013


ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ


ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

(Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 στις 08.30 π.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα, Πάφος)